Συμμετοχή μαθητών από την Εορδαία σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ενέργεια



deh_kozani_ptolamaida_425x023032065Υψηλή τιμή και διάκριση για τους Μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές,Νικηφορίδης Παντελής και Πουρλιάκα Τατιάνα, συνοδευόμενοι από την Καθηγήτριά τους κα Τσολακίδου Αναστασία, θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης* των Νέων της Ευρώπης για την Ενέργεια, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, από 6 ως 8 Ιουνίου 2012.

Η παρουσίαση αυτή πραγματοποιείται ενώπιον των εκπροσώπων τουΕυρωκοινοβουλίου αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα εκπροσωπείται από την Επίτροπο Κλιματικής Αλλαγής κα Connie Hedegaard. Η Ευρωπαϊκή ομάδα μαθητών θα παρουσιάσει συνολικά το σχέδιο που απαρτίζεται από 3 άξονες :
1) Εισαγωγή – Ενεργειακή Ασφάλεια στην Ευρώπη
2) Εκπομπές CO2
3) Ενεργειακή Κατανάλωση – Συμπεράσματα

Ειδικότερα οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, ανήκουν στην ομάδα που θα παρουσιάσει τον 3ον άξονα του σχεδίου «Ενεργειακή Κατανάλωση – Συμπεράσματα», μαζί με συμμαθητές τους από την Κύπρο και την Αυστρία.

Η αποστολή του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, στο περιθώριο των παρουσιάσεων του σχεδίου δράσης, θα έχει την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις και προβληματισμούς σε θέματα Ενέργειας με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους, που αποτελούν κυρίαρχα ζητήματα συζήτησης και για το μέλλον της περιοχή μας.

Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι πρεσβευτές του τόπου μας και της πατρίδας μας, παρουσιάζοντας ιστορικά και σύγχρονα στοιχεία από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Εορδαίας μέσα από έντυπο & ηλεκτρονικό υλικό, λευκώματα, τοπικά προϊόντα κ.α. που προσέφερε ο Δήμος Εορδαίας, η Δ.Ε.Η. Α.Ε αλλά και φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Αρωγός της προσπάθειάς των μαθητών ηθικά και υλικά, τόσο κατά την διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ όσο κατά την προετοιμασία της αποστολής των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας για την μετάβαση τους στις Βρυξέλλες, ήταν η Επιτροπή Β΄θμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας.

westtvnews.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.