Συζήτηση για λαϊκές αγορές – Ορισμός εκπροσώπων σε επιτροπές



sinedriasi_ped_14-06-2012Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο ορισμός εκπροσώπων της ΠΕΔ, η λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών και Κανονισμοί της ΠΕΔ και η ψήφιση πιστώσεων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα θέματα, αρχής γενομένης από το θέμα των λαϊκών αγορών, σημειώνοντας πως δεν έχει βρεθεί καμία λύση, ούτε μετά και από σχετική παρέμβαση της ΚΕΔΕ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχουν γίνει οι επαφές, οι συζητήσεις και οι προτάσεις, με το πρόβλημα να έχει να κάνει με ένα περίεργο καθεστώς: Δεν είναι αρμοδιότητα των Δήμων η χωροθέτηση των εκθετών, δε μπορούν να εισπράττουν, αλλά από την άλλη πρέπει να αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα και, φυσικά, μετά το πέρας των λαϊκών, πρέπει να καθαρίζουμε το χώρο.

Ζητούμε να αναλάβουμε εμείς τη χωροθέτηση των εκθετών, αλλά και η Περιφέρεια να επικαιροποιήσει ή να νομιμοποιήσει αυτή την απόφαση και στο μέλλον να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε στις εισπράξεις, ώστε να μην περάσει και άλλο χρονικό διάστημα πέραν των δυο ετών που έχουν περάσει μέχρι τώρα. Γιατί και εκείνοι να μη μπορούν να πληρώσουν συνολικά, αλλά και εμείς να λειτουργούμε σε βάρος των υπολοίπων πολιτών, γιατί νομίζουμε πως αυτό θα πρέπει να είναι ανταποδοτικό».

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.