Πρόσκληση συμμετοχής σε εργαστήριο στην Κοζάνη



koventario2Στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2010 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών του Υπουργείου Εσωτερικών, η Επιστημονική Εταιρεία Κοινωνικής Συνοχής και Ανάπτυξης και η ΔΙΑΣΤΑΣΗ Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες έχουν αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία δικτύου συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ» (Δράση 4.1/10), που εντάσσεται στην Προτεραιότητα 4 «Ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και πληροφοριών για την ένταξη μεταξύ των κρατών μελών».

Η υλοποίηση της Δράσης αφορά την ανάπτυξη και λειτουργία ενός Δικτύου Συνεργασίας με συμμετοχή εκπροσώπων των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από λοιπές χώρες της ΕΕ, μέσω μια σειράς από αλληλοενισχυόμενες δράσεις.

Σε αυτές εντάσσεται η ανάπτυξη Δικτύων Μάθησης μέσω της διοργάνωσης δεκατριών (13) εργαστηρίων (workshops) σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μας, με σκοπό την αποτελεσματική μεταφορά της τεχνογνωσίας που θα αναπτυχθεί στο σύνολο των ΣΕΜ της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιστημονική Εταιρεία Κοινωνικής Συνοχής και Ανάπτυξης (ΕΠΕΚΣΑ)  και η ΔΙΑΣΤΑΣΗ Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΑΕ σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο Περιφερειακό Εργαστήριο που θα υλοποιηθεί στη Κοζάνη, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012, στην Αίθουσα Κοβενταρείου, Χαρισίου Μούκα 7, με ώρα έναρξης 11.00πμ.

Η πραγματοποίηση του εργαστηρίου έχει ως σκοπό α) την  ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων των ΣΕΜ που θα συμμετάσχουν, β) την αξιοποίηση του ίδιου του Δικτύου ως εργαλείου ενίσχυσης της ικανότητας του συνόλου των ΣΕΜ στη χώρα μας να αναπτύξουν τοπικά σχέδια δράσης για την ένταξη των μεταναστών, μέσω της σύνδεσης του με τοπικά Δίκτυα Μάθησης.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.