Ο Ραχόι και το δικό μας σκυλολόι…



papandreou_briksellesΓράφει ο pitsirikos

Ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει η Ισπανία στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας της, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι φέρθηκε σαν πραγματικός ηγέτης, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε φερθεί -στην καλύτερη περίπτωση- σαν παρατηρητής.

Εκεί που ο Ισπανός πρωθυπουργός πάτησε πόδι και προέταξε την αξιοπρέπεια της χώρας του και των πολιτών της, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει ξεκάθαρα στους ομολόγους του πως η χώρα του είναι διεφθαρμένη.

Επίσης, σε συνέντευξή του σε ξένο τηλεοπτικό κανάλι, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει πως στην Ελλάδα η διαφθορά είναι από την κορυφή ως τη βάση.

Μετά ήρθε και η δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου, «Μαζί τα φάγαμε», και το γλυκό έδεσε.

Οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας έκαναν τη χώρα και τους πολίτες της ανέκδοτο στο εξωτερικό. Και το παιχνίδι χάθηκε εκεί.

Δεν είναι καθόλου έξυπνο να είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας και -σε συναντήσεις σου με ξένους πολιτικούς και δημοσιογράφους- να παρουσιάζεις τους πολίτες της χώρας σου ως διεφθαρμένους. Λες και η διαφθορά είναι στο DNA του Έλληνα – λες και γεννιέται διεφθαρμένος.

Και δεν είναι έξυπνο γιατί με αυτούς τους πολίτες θα πρέπει να πορευτείς, για να αλλάξεις τη χώρα. Αυτοί σε εξέλεξαν. Οι «διεφθαρμένοι». Είσαι ο πρωθυπουργός των «διεφθαρμένων».

Κανένας προπονητής δεν λέει στους παίκτες της ομάδας του πριν τον αγώνα πως είναι για τα μπάζα. Πολύ περισσότερο δεν πάει να πει στους αντιπάλους πως οι παίκτες του είναι για τα μπάζα. Δεν θα κερδίσει τίποτα από τέτοιες ενέργειες. Μόνο την βέβαιη ήττα.

Αυτό που κατάλαβε ο Μαριάνο Ραχόι -ότι δηλαδή είναι πρωθυπουργός μιας χώρας και όχι αναλυτής ή περαστικός παρατηρητής-, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν το κατάλαβε ποτέ. Ή αυτός ήταν ο ρόλος που του είχε ανατεθεί…

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακάλυπτε το 2010 τη διεφθαρμένη Ελλάδα και τους διεφθαρμένους Έλληνες, θα έπρεπε κάποιος να του θυμίσει πως εκλέγεται βουλευτής από το 1981 και ήταν υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ – δεν είναι ένας νέος και ελπιδοφόρος πολιτικός που δεν συμμετείχε στο πάρτι της διαφθοράς και δεν είχε καμία σχέση με την κατάντια της χώρας.

Ουσιαστικά, τα δυο τελευταία χρόνια, η χώρα είναι όμηρος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πολιτικοί των δυο κομμάτων που διέλυσαν την χώρα και την οδήγησαν στη χρεοκοπία ανέλαβαν να την σώσουν. Από ποιους; Από τους εαυτούς τους;

Οι ευθύνες, βέβαια, βαρύνουν και τους Έλληνες πολίτες. Όταν επιλέγεις να σε κυβερνούν διεφθαρμένοι, μην νιώθεις έκπληξη και μην παραπονιέσαι αν οι «ηγέτες» σου παρουσιάζουν εσένα σαν διεφθαρμένο και μην περιμένεις να σώσουν εσένα και τη χώρα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του αγωνίζονται για τους Ισπανούς πολίτες και για τη χώρα τους.

Ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς αγωνίζονται για να σώσουν τους εαυτούς τους.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός προτίμησε να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να στηρίξει τη χώρα του και τους πολίτες της.

Ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς επέλεξαν να εκβιάσουν τους Έλληνες, για να σώσουν τους εαυτούς τους.

Κάποιος πρόδωσε τη χώρα του και τους πολίτες του.

Όχι, δεν είναι ο Μαριάνο Ραχόι.

Και οι εκλογές πλησιάζουν…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.