Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής



mousiko_sxoleio_siatistas_2012Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας έδωσε το στίγμα του στο στερέωμα των μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται  σε όλο τον πλανήτη κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Μουσικής  με τρεις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και στα δυο κτίρια του Σχολείου. Στις 10.00 π.μ. στο φουαγιέ του διατηρητέου διδακτηρίου έλαβαν χώρα τα επίσημα Εγκαίνια της  ‘Έκθεσης  Έντυπου και Φωτογραφικού Υλικού από την 15ετή πορεία και δράση του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας χωροστατούντος  του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου. Στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του Νέου Διδακτηρίου παρουσιάστηκε η Ερευνητική Εργασία των μαθητών και μαθητριών της Α΄ Λυκείου με θέμα «Γνωρίζουμε τη Σιάτιστα, προβληματιζόμαστε, οραματιζόμαστε». Ακολούθησε

Αποχαιρετιστήρια Συναυλία των Μαθητών της  Γ΄ Λυκείου με ποικίλο μουσικό πρόγραμμα το οποίο ερμηνεύτηκε από τους μαθητές με ιδιαίτερο αυθορμητισμό και συγκίνηση.  Στις  εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ο  τέως Περιφερειάρχης  Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δάρδας Αναστάσιος, ο Διευθυντής της Μανούσειου Βιβλιοθήκης κ. Μάνιος Παναγιώτης, ο Ευεργέτης του Σχολείου και της Σιάτιστας κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου, ο τέως Διευθυντής  και ο τέως Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Γεώργιος Φίλιος και κ. Ανδρόνικος Μιχαηλίδης  και πλήθος κόσμου.

Ο κύκλος  εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για το σχολικό έτος 2011-12 ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουνίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας με Αφιέρωμα στον Φρειδερίκο Σοπέν το οποίο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του θεσμού των «Περπεσσείων» τα οποία λαμβάνουν χώρα για 3η συνεχή χρονιά στην πόλη της Σιάτιστας.  Τη ζωή και το έργο του Φρειδερίκου Σοπέν παρουσίασε με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού ο αναπληρωτής καθηγητής του Σχολείου μας κ. Ιωάννης Ζορπίδης ενώ στο πιάνο ερμήνευσε έργα του συνθέτη η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Σχολείου μας κ. Ανδρονίκη Αβάνη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο τέως Διευθυντής του κ. Γεώργιος Φίλιος, γονείς, μαθητές, μαθήτριες και φίλοι της μουσικής και του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας σας  εύχεται καλό καλοκαίρι, υγεία και καλή πρόοδο στη μαθητιώσα νεολαία και υπόσχεται να επανέλθει το Σεπτέμβριο με δυναμική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας για τον εορτασμό των Ελευθερίων  αλλά και με ξεχωριστές εκδηλώσεις πανελλαδικού βεληνεκούς τις οποίες θα διοργανώσει και θα πραγματοποιήσει την προσεχή άνοιξη υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Βοΐου.

Ολοκληρώνοντας η διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους εκείνους που αγαπούν και στηρίζουν το Σχολείο με την αγάπη τους αλλά και με την γόνιμη παρέμβασή τους με στόχο πάντα την εύρυθμη λειτουργία ενός δημόσιου εντευκτηρίου Τέχνης και Πολιτισμού το οποίο πάντα στοχεύει στην σφαιρική παιδεία και καλλιέργεια των μαθητών.

Η  Διευθύντρια
Δρ Μαρία Ντούρου

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.