Μάριο Μπαλοτέλι: Το οργισμένο είδωλο που μαύρισε τη καρδιά της Μέρκελ



Balotelli-earrings-bling-hair-italy-Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν είναι και ο πιο φυσιολογικός άνθρωπος του κόσμου και το ξέρουμε όλοι, δεν είναι κακός, αλλά είναι αρκετά ιδιόρρυθμος. Έχει τσακωθεί με προπονητές, αστυνομικούς, μέχρι και μπράβους από κλαμπ, με συνέπεια η κριτική στον Τύπο να αυξάνεται. Μέσα στο γήπεδο όμως κάνει τη δουλειά του και μάλιστα καλά.

Ο Ιταλός επιθετικός το πρώτο από τα δύο γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ το πανηγύρισε δείχνοντας ένα μπλουζάκι που έγραφε «Why always me;», δηλαδή «γιατί πάντα εγώ;». Η μία εκδοχή έχει να κάνει με το γεγονός ότι σκοράρει για 5ο συνεχόμενο ματς και «καθαρίζει» για τη Σίτι. Η άλλη όμως έχει να κάνει μετα πυρά του Τύπου που δέχεται συχνά-πυκνά με αφορμή συμπεριφορές του και ενέργειές του εντός αλλά και εκτός γηπέδων, κάτι που τον ώθησε να εκφράσει το παράπονό του με αυτόν τον τρόπο.

O 21χρονος επιθετικός γεννήθηκε στην Ιταλία και τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν και τα καλύτερα. Ο Μάριο Μπαλοτέλι, παιδί Γκανέζων μεταναστών, είδε το πρώτο φως της ζωής στο Παλέρμο το 1990. Ο Μπαλοτέλι αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας όταν ήταν ακόμα βρέφος και χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο για διαδοχικές επεμβάσεις. Σε ηλικία 2 ετών, η κατάστασή του άρχισε να ομαλοποιείται, ωστόσο οι γονείς του αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζήτησαν τη βοήθεια κοινωνικών υπηρεσιών. Μόλις στα τρία του χρόνια, ο μικρός Μάριο υιοθετήθηκε από τους Φραντσέσκο και Σίλβια Μπαλοτέλι που ανέλαβαν να τον μεγαλώσουν σε ένα πιο φυσιολογικό περιβάλλον. Στη συνέχεια αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά στην εφηβεία του και γενικά έχει αποκτήσει μια συμπεριφορά διαφορετική, πολύ τραχιά κι απρόβλεπτη για να ελεγχθεί.

Αν γινόταν επαγγελματίας πυγμάχος ο Μπαλοτέλι, τα προσόντα τα έχει, τότε μπορεί να μην είχε σχολιαστεί τόσο από τα ΜΜΕ η συμπεριφορά του. Να μην είχε τέτοιον αντίκτυπο ό,τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Σε ένα ομαδικό παιχνίδι, όμως, και, μάλιστα, τέτοιας προβολής σαν το ποδόσφαιρο, δεν γίνεται να περνάνε απαρατήρητα και ασχολίαστα.

Σαν παίκτης έχει τρομερά προσόντα, εάν βάλει και περισσότερο μυαλό τότε θα γίνει από τους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου, γιατί μπάλα ξέρει. Και ίσως μετά τη ζημιά που έκανε στη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, να κατάλαβε πως μπορεί να τα βάλει με τους καλύτερους. Άλλωστε το είπε και ο Μαντσίνι…«είναι καλός παίκτης, είναι τρελός, αλλά τον αγαπάω» .

balleto.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.