Κοζάνη: Άρση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ



Farmakeio_psaxnei_farmaka_sta_rafiaΆρση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 14 – 6 – 2012 αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης χθες στην Γενική του Συνέλευση.

Για μια ακόμη φορά επικράτησε το πνεύμα της αλληλεγγύης και της ευαισθησίας έναντι των ασφαλισμένων συμπολιτών μας και δη των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και ΟΠΑΔ που στερούνται οργανωμένου συστήματος αποζημίωσης φαρμακευτικής δαπάνης στην περιοχή.

Όμως, δεν είναι δυνατόν οι φαρμακοποιοί να αναλάβουν τον ρόλο του πιστωτή ενός χρεοκοπημένου ασφαλιστικού συστήματος, όταν οι ασφαλισμένοι πληρώνουν (όσοι πληρώνουν) τις εισφορές τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο ΕΟΠΥΥ πέραν των παλαιών χρεών του 2012 δημιουργεί και νέα χρέη.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προϋπόθεση ομαλοποίησης της κατάστασης είναι οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις ειδάλλως η Αναστολή θα συνεχιστεί από 23 Ιουνίου 2012.

Ο  Πρόεδρος                    Ο  Γραμματέας
Στέργιος  Βελονάς            Δημήτριος  Δαϊρούσης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.