Η Επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης – Δείτε όλη την εκδήλωση!



vartholomaios_kozani87587Η επίσημη υποδοχή Οικουμενικoύ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Βαρθολομαίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παρουσία πλήθους κόσμου..

Δεκάδες πιστών και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αλλά και σύσσωμος ο κλήρος της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης, καθώς και πολλοί μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας υποδέχτηκαν το απόγευμα στην πόλη της Κοζάνης τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην πρώτη και ιστορική, πραγματικά, επίσκεψή του στην περιοχή μας!

Η υποδοχή έγινε μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα και με όλες τις λαμπρές εκδηλώσεις, με τον Πατριάρχη να περνά μέσα από την οδό Παύλου Μελά, υπό την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και μέσα από άγημα του Στρατού, αλλά και από παιδιά τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη υποδοχή, στη μεγάλη εξέδρα που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία, με την ομιλία του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, ο οποίος επέδωσε και την τιμητική διάκριση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Αμέσως μετά ο Παναγιώτατος στη δική του ομιλία ευχαρίστησε θερμά τις τοπικές αρχές και το πλήθος των πιστών, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή μας, για να ακολουθήσει η πορεία του, υπό τις θερμές εκδηλώσεις του κόσμου, προς τον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, για τη Θεία Δοξολογία.

Να σημειωθεί πως στην Κοζάνη βρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και, φυσικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

Live-Avles.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.