Η Δωρεά Οργάνων στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού



servia_dorea_organon_omilia65436Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης  “Γέφυρα Ζωής” και ο Πρόεδρος μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ, με χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση  του Δημοτικού συμβουλίου Σερβίων-Βελβενδού και έτσι την Τετάρτη 20 Ιουνίου το δεύτερο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ¨Ενημέρωση για τη Δωρεά Οργάνων σώματος από το μέλος του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Α.  κ. Τσαουσίδη Θεόδωρο. Κοντά μας και η συντονίστρια μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Κοζάνης με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, κα. Μπαλτά Παναγιώτα η οποία έκανε την παρουσίαση και με τον κ. Τσαουσίδη απομυθοποίησαν τις όποιες φοβίες  και έδωσαν  περαιτέρω εξηγήσεις για τη Δωρεά Ιστών και Οργάνων.

Τονίστηκε ότι ποιο πιθανό είναι να χρειαστεί κάποιος Όργανο παρά να προσφέρει και ότι περίπου 3.000 άνθρωποι κάθε χρόνο χάνουν τη Ζωή τους στην Ευρώπη  από έλλειψη μοσχευμάτων.

Είναι αυτονόητο ότι αν δεν υπάρχει μόσχευμα, δεν υπάρχει, δεν γίνετε και μεταμόσχευση.

Σκοπός του καλέσματος και η παρουσία μας στο Δ.Σ. ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκλεγμένων στο Δήμο Σερβίων –Βελβενδού, ώστε με το παράδειγμά τους να προτρέψουν όλους τους κατοίκους της περιοχής να γίνουν δωρητές Οργάνων.

Επικροτούμε αυτή την πρωτοβουλία και ευχαρίστως θα αποδεχτούμε κι άλλες προτάσεις για να μιλήσουμε για την ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ (Αιμοδοσία, Μυελό των Οστών , Δωρεά Ιστών και Οργάνων) σε όποιο Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο θέλει να ενημερωθεί.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Τσαουσίδης Θεόδωρος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.