Η Γέφυρα Ζωής γιόρτασε και τίμησε τους Εθελοντές Αιμοδότες



aimodotes_giorti875875Μια όμορφη από άποψη ποιότητας και ζεστή από τη θεματολογία της αλλά και από τη θερμοκρασία που επικράτησε, πέρασαν οι φίλοι και τα μέλη του συλλόγου ¨Γέφυρα Ζωής¨ στο ¨2ο karaoke concert¨ που διοργάνωσαν γιορτάζοντας και τιμώντας των Τακτικό Εθελοντή Αιμοδότη. Όπως είναι πια γνωστό η 14η Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και έτσι Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης και η υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κοζάνης συνεργάστηκαν στην τιμητική αυτή βραδιά για τους Δωρητές Ζωής της περιοχής μας, τους Αιμοδότες.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τσαουσίδη να ευχαριστεί τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους και να δίνει το λόγο για ένα χαιρετισμό στη Νέα διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας Κοζάνης Κ. Παστόρε Φράγκα, στη γιατρό Αιμοδοσίας κ. Ασλανίδου Αφροδίτη στη διοικήτρια των Νοσοκομείων κ. Μπούρτσου Αναστασία, τον Αναπληρωτή διοικητή κ. Αμπάζη Δημήτρη, το νέο πρόεδρο του Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δ. Μακεδονίας κ. Σιδερίδη Δημήτρη και την υπεύθυνη νεολαίας κ. Τσαουσίδου Κάκη. Την εκδήλωση τίμισε με την παρουσία του και ο Συνταγματάρχης κ. Σπιταδάκης Στέλιος εκπρόσωπος του Στρατηγού. Μετά τους πράγματι λιγόλογους χαιρετισμούς άνοιξε η εκδήλωση παρουσίαση με θέμα ¨Δωρεά ζωής – Αιμοδοσία¨ από την Νοσηλεύτρια του Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Μπαλτά Παναγιώτα η οποία με λίγα λόγια έδωσε το στίγμα της Ανθρωπιάς μέσα από τη Δωρεά Ζωής από την Αιμοδοσία, την Αιμοπεταλιοδοσία τη Δωρεά Ομφάλιου Αίματος (βλαστοκυττάρων), τη δωρεά Αρχέγονων Αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των Οστών ), αλλά και για τη Δωρεά Οργάνων.

Στη συνέχεια τιμήθηκαν για την προσφορά τους σε Αιμοπετάλια αλλά περισσότερο για τη συνεργασία τους με το Σύλλογο ο κ. Δημητριάδης Γεώργιος εκπροσωπώντας το κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών Θεσσαλονίκης και ο κ. Καλότας Ηλίας εκπροσωπώντας την ομάδα ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης.

Έτσι άρχισε το γλέντι, ακούστηκαν τα δύο πρώτα τραγούδια, απονεμήθηκε το Αργυρό μετάλλιο σε επτά (7) Αργυρούς Αιμοδότες, (πάνω από 25 Αιμοδοσίες), μετά το επόμενο τραγούδι τιμήθηκαν οι επόμενοι 9 και τέλος άλλοι 9 μετά το επόμενο τραγούδι.

Από αυτό το σημείο και μετά είχαμε διπλή, παράλληλη εκδήλωση, στο κέντρο της πίστας δινόταν η kareoke συναυλία και στη δυτική πλευρό της σκηνής, όπου ο προτζέκτωρας πρόβαλε συνεχώς τα ονόματα των τιμωμένων, γινόταν οι απονομές του Χάλκινου μεταλλίου στους 63 Αιμοδότες που έδωσαν Αίμα από 10-24 φορές και Έπαινος στους 133 που Αιμοδότησαν περισσότερες από 5 φορές.

Σίγουρα υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν είναι μέλη του συλλόγου, που θα μπορούσαν και έπρεπε να τιμηθούν και αυτοί, η Αιμοδοσία του νοσοκομείου Κοζάνης θα προσπαθήσει να καλήψη αυτή μας την αδυναμία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους τιμήθηκαν για την προσφορά τους σε Αίμα και ευχόμαστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση, ας μιμηθούμε κάτι καλό, Αλτρουιστικό,  Μοναδικά Ανθρώπινο.

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Τσαουσίδης Θεόδωρος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.