Ζημία κερασοπαραγωγών έως 90% από την ακαρπία στην Εορδαία!



kerasia28758Μειωμένη καρποφορία στους οπωρώνες κερασιάς των Τοπικών κοινοτήτων Πύργων, Μεσοβούνου, Κομνηνών και Μηλοχωρίου του δήμου Εορδαίας διαπιστώθηκε μετά από επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησαν Γεωπόνοι της Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Στέφανο Μπίγγα,

Η ακαρπία αυτή που αφορά κυρίως σταυρογονιμοποιούμενες ποικιλίες κερασιάς και πολύ λιγότερο τις αυτογόνιμες, κατά την εκτίμηση των γεωπόνων οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά το χρονικό διάστημα του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Απριλίου με το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, τότε που πραγματοποιείται η γονιμοποίηση των ανθέων της κερασιάς στην περιοχή της Εορδαίας. Η ζημία στις σταυρογονομοποιούμενες ποικιλίες κυμαίνεται από 80%-90% της αναμενόμενης παραγωγής.

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε με έγγραφό του τον ΕΛΓΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες και ζητήθηκε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την απώλεια του γεωργικού τους εισοδήματος εντασσόμενοι στο πρόγραμμα Π.Σ.Ε.Α. είτε σε κάποιο άλλο καθεστώς που προβλέπει η νομοθεσία.

e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.