Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών: Επιτακτική ανάγκη αγοράς ασκών αίματος



aimodosia_askoi_aima786H Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών , σας απευθύνει έκκληση να ενισχύσετε την προσπάθειά της, για την αγορά ασκών αίματος , αφού πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο στα νοσοκομεία της χώρας μας, η ακύρωση αιμοληψιών.

Σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας, επί τριάντα χρόνια, πραγματοποιεί έναν διαρκή αγώνα για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής μη αμειβόμενης εργασίας, χωρίς κανενός είδους ανταποδοτικότητα.

Και ενώ μετά από τριάντα και πλέον χρόνια είχαμε φθάσει σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του Ελληνικού πληθυσμού, άρχισαν να παρατηρούνται σοβαρά και οξεία προβλήματα στο σύστημα Αιμοδοσίας.

Η χρόνια έλλειψη πολιτικής βούλησης και η αμέλεια Υπηρεσιακών παραγόντων εμποδίζει την αξιοποίηση των παραγώγων του Αίματος για την παραγωγή χρήσιμων και ακριβών φαρμάκων για τη δωρεάν παροχή τους προς όφελος του Ελληνικού λαού, ενώ συγχρόνως σημειώνονται σημαντικές ελλείψεις σε ασκούς συλλογής Αίματος, καθώς και σε αντιδραστήρια για τον έλεγχο του Αίματος.

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας μας και των Συλλόγων μελών της ήταν και είναι έντονη  και συνεχής.

Οι δικαιολογίες που προβάλλονται από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους διάφορους Υπηρεσιακούς παράγοντες δεν μας πείθουν.

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας κυρίως πολυμεταγγιζόμενοι, θαλασσαιμικοί, καρκινοπαθείς, αιμορροφιλικοί και άλλοι έχουν ανάγκη να βρίσκουν αίμα, φρέσκο και ασφαλές που προσφέρουν μόνο οι τακτικοί συνειδητοποιημένοι Εθελοντές Αιμοδότες. Κυρίως τις περιόδους των εορτών και το καλοκαίρι.

Σχεδόν όλες οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της χώρας μας αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε βαθμό τέτοιο που τις υποχρεώνουν να ακυρώσουν και να αναστείλουν προγραμματισμένες αιμοληψίες.

Για το λόγο αυτό επικοινωνούμε μαζί σας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε κάτι ώστε να μην ματαιωθούν προγραμματισμένες αιμοδοσίες.

Η Ομοσπονδία έχει μέλη 102 Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλη τη χώρα. Πραγματοποιούμε Λαχειοφόρο Αγορά με λαχνούς που θα διακινηθούν Πανελλαδικά και μέρος των εσόδων θα το διαθέσουμε για την αγορά Ασκών Αίματος που στη συνέχεια θα δωρίσουμε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, προκειμένου να βοηθήσουμε να ξεπεραστεί έστω και ένα μικρό ή μεγαλύτερο μέρος αυτού του προβλήματος.

Αν και εσείς που δραστηριοποιήστε με διάφορους τρόπους προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας συμβάλλετε με όποια οικονομική χορηγία σας για την αγορά ασκών αίματος και αντιδραστηρίων ίσως να καταφέρουμε να μην διαταραχθεί περισσότερο η λειτουργία του συστήματος Αιμοδοσίας και πάει χαμένη μια επίπονη προσπάθεια πολλών ετών.

Το κόστος αγοράς ενός ασκού κυμαίνεται από 5 έως 7 ευρώ.

Την προμήθεια τους μπορείτε εάν επιθυμείτε να την κάνετε εσείς και στη συνέχεια να τους δωρίσετε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να σας παρέχουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εταιρείες που προμηθεύουν τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της χώρας μας.

Με και την ευχή να ανταποκριθείτε σ’ αυτή την προσπάθεια που προάγει την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη περιμένουμε  με ελπίδα την απάντησή σας.

Στόχος μας για την καλοκαιρινή περίοδο είναι η αγορά τουλάχιστον εξήντα χιλιάδων ασκών.

Με εκτίμηση       

ΥΓ. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Χρήστο Εμμ. Πρωτόπαπα στα τηλέφωνα 6972240932 και 6944843005 ή στο email posea.gr@hotmail.com

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                     Νικόλαος Ιω. Τζίμας

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.