Στο Βελβεντό, στην Ανω Κώμη και στην Εράτυρα οι Οικολόγοι Πράσινοι



oikologoi_logo986Κλιμάκια των Οικολόγων Πράσινων με υποψηφίους βουλευτές και μέλη του κόμματος (Ε. Σιούστη, Λ. Τσικριτζής, Λ. Ιωαννίδης, Φ. Φτάκα κ.α) έδωσαν το παρών και αυτό το τριήμερο σε χωριά και κωμοπόλεις του νομού.

Την Παρασκευή παραβρέθηκαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Βελβεντού, τις οποίες διοργάνωσε ο πάντα δραστήριος ΜΟΒ. Παράλληλα συνομίλησαν με τους Βελβενδινούς, οι οποίοι  αντιμετώπιζαν πάντοτε φιλικά το τοπικό οικολογικό κίνημα και είχαν κοινές πρωτοβουλίες μαζί του (ομιλίες στα σχολεία και στο Κέντρο Περιβάλλοντος, συνεργασία και προβολή της ορνιθολογικής μελέτης Μπούσμπουρα για τον Αλιάκμονα κλπ).

Στην Ανω Κώμη η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη συνεργασιών των πολιτικών δυνάμεων και τοπικών επεξεργασμένων σχεδίων για την απασχόληση. Η κουβέντα πήγε και στο παρελθόν, όταν η Οικολογική Ομάδα Α. Κώμης έδινε δείγματα γραφής για το πώς ο ακτιβισμός και ο εθελοντισμός μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα και να δώσουν δημιουργικές διεξόδους.

Στην Εράτυρα οι Οικο-Πράσινοι τόνισαν ότι η ευρύτερη περιοχή του Βοίου αποτελεί οικείο χώρο και προνομιακό πεδίο δράσης για το τοπικό οικολογικό κίνημα, το οποίο έδωσε εξετάσεις και πέτυχε. (σσ. Υπενθυμίζεται η πολύμορφη δράση της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, κυρίως στην περιοχή Πενταλόφου και Τσοτυλίου, με τη χάραξη μονοπατιών, την παραγωγή DVDs, την έκδοση οικοτουριστικών οδηγών, τη διοργάνωση εκδηλώσεων προβολής, την προσέλκυση εθελοντών από όλο τον κόσμο  κλπ. Πληροφ. http://www.ecokoz.gr/home/Ανάδειξη Βοίου).

Σημειώνεται επίσης ότι την Κυριακή μέλη των Πρασίνων έπιασαν σκούπες και φτυάρια και βοήθησαν στον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του Δημοτικού κήπου, που οργάνωσε το Δίκτυο Πολιτών pro-tasis, αποδεικνύοντας τη σταθερή του σχέση με τον εθελοντισμό και τις φρέσκες ιδέες.

Σε όλες τις προεκλογικές επισκέψεις κοινή ήταν η διαπίστωση ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί από μόνο του να βγάλει τη χώρα από το τούνελ. Η αναβίωση του δικομματισμού με άλλο μανδύα, και οι κάθε είδους αποκλειστικότητες είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η επαναφορά της «ψυχροπολεμικής» συνθηματολογίας από τη ΝΔ και η ξεπερασμένη υποσχεσιολογία της Αριστεράς  δεν βοηθούν. Αντίβαρο σε τέτοιες λογικές αλλά και πόλος συγκεκριμένων προτάσεων είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι, που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μπουν στη Βουλή. Είναι μια πολιτική δύναμη που έχει καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης, οι οποίες ήδη εφαρμόζονται με επιτυχία σε δεκάδες χώρες. Η εφαρμογή πράσινων πολιτικών όμως απαιτεί την ΑΥΤΟΝΟΜΗ παρουσία πράσινων κομμάτων, που να παράγουν διακριτό πολιτικό λόγο.

Οι Πράσινοι μπορούν να συναινούν και να συνεργάζονται, αλλά δεν έχει νόημα να αφομοιωθούν. Η παρουσία τους λοιπόν στη Βουλή είναι πολλαπλά χρήσιμη.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.