Στοιχεία για τη δράση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Κοζάνη – «Ο νόμος για τα τραπεζοκαθίσματα θα εφαρμοστεί»



kozani_plateia_nikis23525Τάξη στην αναρχία με τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης, υποσχέθηκε να βάλει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Ο Παναγιώτης Αποστολίδης και η διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης Μαρία Θεοδωρίδου, παραχώρησαν χτες συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν σε δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως πολιτική προστασία, κυκλοφοριακή αγωγή, καθαρισμό οικοπέδων κ.λ.π.

Σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα των «καφέ» στον κεντρικό πεζόδρομο, τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προειδοποίησε ότι «θα εφαρμοστεί ο νόμος» και κάλεσε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να συμμορφωθούν και να σεβαστούν τους δημότες που απαιτούν ένα ανθρώπινο και λειτουργικό κέντρο της πόλης. Ο Π. Αποστολίδης, σημείωσε ότι μετά από τρεις παραβάσεις θα αφαιρείται η άδεια όσων δεν συμμορφώνονται.
Π. Αποστολίδης και Μ. Θεοδωρίδου σχετικά με τις δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας το 2012, παρέθεσαν τα παρακάτω στοιχεία:

Τμήμα Καταστημάτων

1. Ενενήντα πέντε έλεγχοι καταστημάτων και δημοσίων χώρων για τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος Ν.3868/2010
2. Δώδεκα σφραγίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
3. Εννέα φύλλα ελέγχου κοινόχρηστου χώρου για την επιβολή προστίμου
4. Δεκαπέντε αποσφραγίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
5. Τέσσερις βεβαιώσεις προστίμου κανονισμού καθαριότητας σχετικά με υπαίθρια διαφήμιση
6. Έξι βεβαιώσεις προστίμου κανονισμού καθαριότητας σχετικά με ( φθορά εξοπλισμού πόλης, στάθμευση σε κάδους αποκομιδής)
7. Μία Βεβαίωση προστίμου κανονισμού καθαριότητας για την απόθεση υλικών σε μη προβλεπόμενο χώρο
8. Δύο Κατασχέσεις – Καταστροφές σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε διαφόρων εμπορευμάτων παράνομης απομίμησης και καταστροφή τους σύμφωνα με τον νόμο 3982/2011 αρ.74 παρ.11
9. Δεκαέξι επιστολές σε ιδιοκτήτες οικοπέδων για τον καθαρισμό τους από χόρτα και βλάστηση.

Τμήμα ελέγχου κυκλοφορίας και στάθμευσης

Καθημερινές περιπολίες για την ομαλή και απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων σε όλο το δημοτικό δίκτυο και πεζές περιπολίες εντός πόλης και συνδρομή όπου αυτό ζητηθεί η χρειαστεί. Από το τμήμα βεβαιώθηκαν από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα 1413 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ αύξηση 22% εκ των οποίων:

Εξακόσιες εβδομήντα τέσσερις για στάθμευση σε οδό που δεν επαρκεί, σε εισόδους – εξόδους πεζόδρομου καθώς και πάνω σε αυτούς , παροδίου ιδιοκτησίας , είσοδο – έξοδο οχημάτων κλπ.

Πεντακόσιες εξήντα επτά σε χώρους όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, πεζοδρόμια, νησίδες ασφαλείας, διαβάσεις πεζών κλπ.

Εκατόν εβδομήντα δύο σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων Ατόμων με Αναπηρίες(ΑμεΑ)

Γραφείο εγκαταλειμμένων οχημάτων

Από τον Νοέμβριο του 2010, που ανέλαβε η Δημοτική Αστυνομία το τμήμα των εγκαταλειμμένων, έως σήμερα χαρακτηρίστηκαν 389 οχήματα, έγινε άρση 47, στάλθηκαν 111 ειδοποιήσεις (σε ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν πινακίδες), απομακρύνθηκαν 287 και εκκρεμούν 55.

Γραφείο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Για την σχολική χρονιά 2011- 2012 ειδικότερα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο έγιναν επισκέψεις σε 21 Δημοτικά Σχολεία (Αριθμός παιδιών 780) και τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο σε 18 Νηπιαγωγεία (Αριθμός παιδιών 550) για μια θεωρητική ενημέρωση και προσφορά εκπαιδευτικών φυλλαδίων. Τους μήνες Μάιο και Ιούνιο πραγματοποιήθηκε πρακτική εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, για θέματα που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τους κινδύνους που υπάρχουν στην κυκλοφορία της πόλης και ποια θα πρέπει να είναι τα πρώτα τους βήματα για την ασφαλή τους κυκλοφορία.

Υπολογίζεται ότι το 2012 θα περάσουν πάνω από 1200 μαθητές.

Σημειωτέον από το 2007 που λειτουργεί το Πάρκο το έχουν επισκεφτεί πάνω από 5000 μαθητές.

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας

Συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και με όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς

Εκπονήθηκε νέο σχέδιο για τον Καλλικρατικό Δήμο με προσαρμογή χάρτη με αποτυπωμένα στο Δ.Δ Κοζάνης σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού σε περίπτωση οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, στο ίδιο σχέδιο προσαρτήθηκαν όλα τα Τ.Κ και Δ.Δ του νέου Δήμου καθώς και τα σημεία συγκέντρωσης αυτών, το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περίπτωση Σεισμού.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.