Ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών και η χαμένη μας«αξιοπρέπεια»



karkinopatheis_tis_kozanis65346Αυτή τη στιγμή δεκάδες χιλιάδες καρκινοπαθείς κινδυνεύουν να υποστούν άμεσα τη θανατική ποινή, λόγω της μη παροχής από το σύστημα υγείας των φαρμακευτικών σκευασμάτων που δικαιούνται! Φαρμάκων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Θεωρούμε πως είναι συνταγματικά επιβεβλημένη υποχρέωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης η άμεση αντιμετώπιση. Οποιαδήποτε ολιγωρία στην παροχή των φαρμάκων στους ασθενείς που κινδυνεύουν, δεν συνιστά απλώς εγκληματική αμέλεια, αλλά ’’δολοφονία από πρόθεση’’.

Πριν λίγο καιρό στον σύλλογο  τηλεφωνούσαν κυρίως οι ασθενείς που χρειαζόταν ψυχολογική στήριξη, σήμερα τηλεφωνούν διότι δεν μπορούν να βρουν τη θεραπεία τους. Ντρέπομαι για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Και ενώ το αδιέξοδο μεγαλώνει, οι ασθενείς και οι οικείοι μας  βιώνουν έναν εξοντωτικό «Γολγοθά». Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε μας  φέρνει στα όρια της απόγνωσης.

«Οι ασθενείς δεν βρίσκουν τα φάρμακά τους. Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τους λένε ότι δεν έχουν τα φάρμακα και τους παραπέμπουν στα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων. Εκεί πάλι τους λένε ότι δεν τα έχουν.  Το αποτέλεσμα είναι όσοι μπορούν να τα πληρώσουν από την τσέπη τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολύτιμη χημειοθεραπεία να τα προμηθεύονται οι ίδιοι μέσω των φαρμακείων προκαταβάλλοντας τα χρήματα μέσω τράπεζας.

Οι υπόλοιποι  περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και εκλιπαρούν για μια υπογραφή ή μία τουλάχιστον  συσκευασία φαρμάκου.
Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις ασθενών, οι οποίοι λόγω αδυναμίας να πληρώσουν, ακυρώνουν χημειοθεραπείας που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Δεν έχουμε  καν πια το δικαίωμά να πεθαίνουμε αξιοπρεπώς.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης απαιτεί  και καλεί την Υπουργική κυβέρνηση  και τους αρμόδιους Υπουργούς να σχεδιάσουν  πολιτικές και  να συντονίσουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και δράσεις για την προστασία των ευπαθών (καρκινοπαθών) πολιτών αυτής της χώρας.

ΦΑΝΗ ΔΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.