Μπύρα από ελληνικό κριθάρι



0beer12554Με στόχο τον πενταπλασιασμό των εκτάσεων καλλιέργειας ελληνικού κριθαριού, αρχικά σε Βοιωτία και Εύβοια, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνεχίζει το… πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού για την παραγωγή των προϊόντων της, ενώ μεσοπρόθεσμα προγραμματίζει τη σταδιακή κάλυψη του 100% των αναγκών της με ελληνικό κριθάρι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έξι μήνες μετά την ανακοίνωση της έναρξης της πειραματικής καλλιέργειας ελληνικού κριθαριού για την παραγωγή των προϊόντων της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ολοκλήρωσε στα μέσα Ιουνίου τον πρώτο θερισμό, αποτέλεσμα του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.

Πειραματική καλλιέργεια

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική εταιρεία που παράγει τη μπίρα FIX Hellas, σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση των τοπικών παραγωγών, δημιούργησε πριν λίγους μήνες έναν πειραματικό αγρό, έκτασης 200.000 τ.μ., στην περιοχή της Θήβας, αναπτύσσοντας δύο διαφορετικές ποικιλίες κριθαριού, βάσει των κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν τη χώρα μας.

Το αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή 100.000 κιλών ελληνικού κριθαριού.

tromaktiko

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.