Κέντρο αναπαραγωγής ποιμενικών σκύλων στη Δεσκάτη



poimenikos_skilos75647Στη Δεσκάτη αναμένεται να δημιουργηθεί το πρώτο κέντρο αναπαραγωγής ελληνικών ποιμενικών σκύλων. Πρόκειται για ένα έργο που θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE και με τη συμμετοχή της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ».

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Καλλιστώ», φύλακες – άγγελοι των κοπαδιών από μεγάλα σαρκοφάγα είναι οι μεγαλόσωμοι ελληνικοί ποιμενικο, ενώ τονίζει ότι οι ζημιές που προκαλεί η αρκούδα στα κοπάδια, είτε λόγω της αναποτελεσματικότητας των σκυλιών που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι, είτε λόγω έλλειψης καλών σκύλων φύλαξης κοπαδιών, έχει άμεση επίπτωση στη διατήρησή της στην Ελλάδα, αφού δυσαρεστημένοι παραγωγοί χρησιμοποιούν τακτικά παράνομες μεθόδους, όπως δηλητηριασμένα δολώματα, για την εξόντωση των αρκούδων που τους προκαλούν ζημιές.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.