Η φωτογραφία με την ελληνική σημαία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου



greekflagphoto4612Μία φωτογραφία που απεικονίζει μία γυμνή ματωμένη γυναίκα να έχει τυλιγμένη στο σώμα της την ελληνική σημαία κάνει τον γύρο του κόσμου με χιλιάδες χρήστες να την κοινοποιούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία του χρήστη “Dimitris The Athens”, που τη δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο, συνοδεύεται από το ακόλουθο κείμενο στα ελληνικά και τα αγγλικά.

“ΜΑΙΝΑΔΕΣ. Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συντρόφισσες και ακόλουθοι του θεού Διόνυσου, το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά ως “έξαλλες”. Η λέξη μαινάς (στον ενικό) εμφανίζεται στον Όμηρο ως συνώνυμο της λέξης “μανία”.

Πράγματι, το κυριότερο χαρακτηριστικό των Μαινάδων ήταν η εκστατική μανία όπου συχνά εμπνευσμένες απ’ τον Διόνυσο και μέσω ενός συνδυασμού χορού και μέθης, έχαναν κάθε αυτοέλεγχο, φώναζαν και συμπεριφέρονταν ανεξέλεγκτα, υπερκινητικά και πέρα από κάθε λογική βίαια.

Στην Σύγχρονη Ελλάδα, οι Μαινάδες υπάρχουν και συνεχίζουν να αντιδρούν…”.

Στη φωτογραφία υπάρχει επίσης το μήνυμα “Έχουμε ένα όνειρο. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Το μόνο που θέλουμε είναι ειρήνη αλλά… πρέπει να παλέψουμε”.

news247

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.