Αρκούδα στις παρυφές της πόλης της Καστοριάς!



arkouda_sto_nimfaio764Πρόσωπο με πρόσωπο με μια αρκούδα ήρθε ένας Καστοριανός, χθες το πρωί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Καστοριά. Όπως δήλωσε ο Νίκος Παγούνης, ο οποίος αθλείται στην περιοχή, στις 9 το πρωί  άκουσε έναν θόρυβο και έναν βρυχηθμό και είδε σε κοντινή απόσταση, μέσα από έναν φράχτη την αρκούδα, η οποία ωστόσο ήταν ήσυχη και δεν του επιτέθηκε.

Ενημέρωσε άμεσα την  “Καλλιστώ” για το περιστατικό. Η αρκούδα εντοπίστηκε στο μονοπάτι που συνδέει την περιοχή του Προφήτη Ηλία με την Βόρεια Παραλία στο ύψος του Ναυτικού Ομίλου.  Στην περιοχή έσπευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος  μαζί με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της “Καλλιστώ” και το Δασαρχείο Καστοριάς, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή. Συγκάλεσε σύσκεψη  των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του γεγονότος και ασφαλή διακομιδή του ζώου στο φυσικό του βιότοπο.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη άμεσου κινδύνου, ωστόσο οι επισκέπτες της περιοχής παρακαλούνται να τηρούν τους βασικούς κανόνες σε περίπτωση προσέγγισης με αρκούδα. Σε περίπτωση που αντιληφθεί κάποιος την  παρουσία αρκούδας θα πρέπει να καλέσει άμεσα στο Τοπικό Γραφείο του Έργου LIFE Arctos Kastoria, 24670-82300.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.