5o Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς: Αργυρό βραβείo για το ελαιόλαδο της Δυτικής Μακεδονίας!



elaiolado_banner_280_160Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στον Πειραιά. Την ευθύνη της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση είχε αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Πασχάλης Χαρούμενος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε για άλλη μια φορά να ξεχωρίσει με τη συμμετοχή της, καθώς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων απέσπασε αργυρό βραβείο στον 3ο Διαγωνισμό Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς.

Το τοπικό ελαιόλαδο που παράγεται στην Δυτική Μακεδονία ξεχώρισε ανάμεσα σε 105 διαγωνιζόμενους και εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή με την εξαιρετική ποιότητα του.

Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος αφού στο διαγωνισμό συμμετείχαν Περιφέρειες με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη και η Στερεά Ελλάδα.

Το ορεινό ελαιόλαδο της Δυτικής Μακεδονίας βραβεύτηκε για την ποιότητα του, το μυστικό της οποίας βρίσκεται στο ιδανικό μικροκλίμα που δημιουργήθηκε από τη δημιουργία της λίμνης του Πολυφύτου και στην καλή ποιότητα του εδάφους.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.