100 χρόνια ελεύθερη Κοζάνη – Επίσημη παρουσίαση του ημερολογίου εκδηλώσεων



100xronia_apeleutherosi_koz_banner100 χρόνια μιας ελεύθερης κοινωνίας, μιας κοινωνίας που έζησε, μεγαλούργησε, αντιστάθηκε, δίδαξε, τραγούδησε και χόρεψε. Η κοινωνία της Κοζάνης από το 1912 έως και σήμερα έκανε σύμμαχο το χρόνο  και αποτέλεσε ζωντανό κύτταρο ελληνισμού σε καλά και δύσκολα χρόνια. Η παρουσίαση του προγράμματος και του λογότυπου των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Κοζάνης πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Τέχνης την Κυριακή 8 Απριλίου 2012.

Χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού &Νεολαίας Χάρης Γελαδάρης ενώ προβλήθηκε video με στιγμές από την πορεία της Κοζάνης στο χρόνο.  

Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια αποτυπώνουν όλες εκείνες τις δράσεις που καθιέρωσαν την Κοζάνη ως πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, του πολιτισμού και της λαογραφίας, του εμπορίου, της μουσικής.

Η παράδοση της Κοζάνης και ο σεβασμός που της οφείλουμε είναι το καλύτερο εχέγγυο για το μέλλον που υποχρεούμαστε να δούμε με ελπίδα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης που παρουσίασε κομμάτια Ελλήνων συνθετών του 20ου αιώνα υπό την διεύθυνση της Μαρίας Καραγιάννη. Στο τραγούδι ήταν η Άννα Παπαδοπούλου και στο μπουζούκι ο Νίκος Μπάκανος.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.