Σωματείο Βενζονοπωλών Ν. Κοζάνης: «Η κυβέρνηση αποφάσισε την καταδίκη της βόρειας Ελλάδας στον δια του κρύου θάνατο»



benzinadiko_tegou_koz234Με το πρόσχημα της αποφυγής του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, η κυβέρνηση, αποφάσισε να εξισώσει τον ειδικό φόρο του πετρελαίου θέρμανσης με ‘κείνον του πετρελαίου κίνησης καταδικάζοντας τους κατοίκους των περιοχών μας σε εφιαλτικούς χειμωνιάτικους μήνες.

Για στάχτη στα μάτια άρχισαν να ψελλίζουν κάτι για επίδομα στην β. Ελλάδα αν αντέχει ο προϋπολογισμός, ο οποίος φυσικά θ’ “ανακαλύψουν” ότι δεν αντέχει.

Ίσως θα ήταν αφελής η απορία: Γιατί να μην εξισωθεί ο φόρος του π. κινήσεως με το π. θέρμανσης, έτσι που ν’ αποτελέσει και αναπτυξιακό κίνητρο, μια και το πετρέλαιο κατά 90% χρησιμοποιήται στην εμπορική μεταφορά και τα έργα. Υποτίθεται ότι η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο.

Οι φωνές διαμαρτυρίας από τους κατοίκους της Δ. Μακεδονίας δεν συγκίνησαν κανέναν.

Ούτε η κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Φλώρινας στάθηκε ικανή να τους συγκινήσει. Ούτε οι θερμοκρασίες, που για φέτος έφτασαν στους -24 βαθμούς, μέσα στην πόλη της Φλώρινας.

Ούτε κανείς τους διανοήθηκε να ρωτήσει, πόσο κατεβαίνει το θερμόμετρο, τη νύχτα και πόσο απαραίτητη είναι η θέρμανση ακόμη κι αυτήν την εποχή για την περιοχή μας.

Έτσι απλά, με μια μονοκοντυλιά αποφάσισαν ότι εμείς είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας, μια κι αποφασίσαμε να μείνουμε και να δουλέψουμε στα χώματά μας.

Αν θέλανε να φύγουμε, θα μπορούσαν απλά να μας το πουν. Δεν ήταν ανάγκη να μας καταδικάσουν σε θάνατο.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.