«Στο στρατόπεδο μπορούμε να φιλοξενήσουμε μέχρι 1000 πολιτικούς»



orfanidou87689«Αφού μας λένε ότι τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών τα κάνουν για την ανάπτυξη, τότε εμείς προτείνουμε να μας στείλουν μέχρι 1000 παράνομους πολιτικούς να τους φιλοξενήσουμε. Θα είχαμε τώρα την τιμή να έχουμε τον κύριο Τσοχατζόπουλο αλλά μας πρόλαβαν άλλοι», δήλωσε αποκλειστικά στο metrogreece.gr η δήμαρχος του δήμου Βοΐου.

Σε ό,τι αφορά το κέντρο υποδοχής μεταναστών που πρόκειται να δημιουργηθεί στο δήμο Βοΐου;
Εμείς είπαμε ότι εκτός από τις έντονες αντιδράσεις που είχαμε για τους αυτονόητους λόγους, δεν έχει έρισμα νομικό αυτή η ενέργεια και θα κινηθούμε και νομικά. Εμείς θεωρούμε ότι δεν είμαστε ούτε τόπος εισροής λαθρομεταναστών, όπως είναι ο Έβρος και τα νησιά, ούτε είμαστε και για αυτούς που θέλουν να καθαρίσουν τα αστικά κέντρα. Εδώ στην περιοχή δεν έχουμε λαθρομετανάστες. Επομένως η μετακίνηση δεν λύνει πρόβλημα, αντιθέτως δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα και θεωρώ ότι πρέπει να το επιλύσουν σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το Δουβλίνο 2, με τη συνθήκη Σέγκεν. Δεν αποτελεί λύση να γεμίσουμε και να διασπείρουμε ανά την Ελλάδα 30, 40, 50, 100 κέντρα κράτηση λαθρομεταναστών. Δεν επιλύεται έτσι το θέμα.

Γιατί πιστεύετε ότι γίνεται τελευταία αυτός ο ντόρος για τους λαθρομετανάστες;
Εδώ θα έπρεπε να έχουμε χρονοδιάγραμμα από όλα τα κόμματα για το πότε θα βγούμε από την κρίση, τι προτείνουν για την κρίση και όχι να κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού τύπου Wembley, όπως όταν είχαμε την Χούντα και ασχολούμασταν με το αν θα πάρουμε με τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα στην Ευρώπη ενώ εδώ είχαμε τους πραξικοπηματίες. Όλα αυτά γίνονται με σκοπό να απροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Και ουσιαστικά μιλάμε ότι αυτό αποτελεί ανάπτυξη σε μία περίοδο που μας έχουν καταντήσει υποανάπτυκτους. Δίνουν θέσεις εργασίας με αυτό το θέμα.

Αύριο έχουμε συγκέντρωση οι δήμαρχοι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ για να συζητήσουμε για την οικονομική κρίση και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο οικονομικών. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι θα κατέβουμε αύριο για να δούμε τι μας περιμένει τον Ιούνιο με το μνημόνιο.

Σκοπεύετε ως δήμος να λάβετε και πιο δραστικά ακόμα μέτρα;
Εγώ πιστεύω ότι απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός, ο οποίος είναι ανύπαρκτος.

Αφού μας λένε ότι το κάνουν για την ανάπτυξη και εμείς έχουμε πολύ ανεργία, προτείναμε να έλθουν πρώτα οι παράνομοι πολιτικοί εδώ να τους κρατήσουμε και να τους φιλοξενήσουμε. Θα είχαμε τώρα την τιμή να έχουμε τον κύριο Τσοχατζόπουλο αλλά μας πρόλαβαν άλλοι. Να σημειώσω ότι πάνω από χίλιους δεν μπορούμε να δεχτούμε γιατί δεν έχουμε υποδομές αλλά μέχρι χίλιους πολιτικούς μπορούμε να τους φιλοξενήσουμε.

metrogreece.gr Ευαγγελία Κακλειδάκη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.