Προκλητικός, ειρωνικός και με άγνοια των πάντων ο Τσοχατζόπουλος! – Οι απίστευτες δικαιολογίες που προέβαλλε!



akis_tsoxatzopoulos_e34534r3– Την Πέμπτη οι απολογίες της συζύγου και της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου
– Διαβάστε όλες τις απολογίες του ίδιου αλλά και των συγκατηγορούμενών του
– Τι είπε για το νεοκλασσικό της Δ.Αρεοπαγίτου
– Φταίει η τράπεζα που εμφανίστηκαν 3 εκατ. σε λογαριασμό θείας της συζύγου του!
– Αμέτρητες οι φορές που είπε: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ

Με το στόμα ανοικτό μένει κανείς αν διαβάσει στις απολογίες του Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορούμενών του, τις δικαιολογίες, αν αναλογιστεί το ύφος με το οποίο προβλήθηκαν αλλά και το γεγονός ότι για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι…

Όλοι υποστηρίζουν οτι δεν είχαν ιδέα για τις μίζες, για τα εκατομμύρια που εμφανίζονταν στις offshore αλλά και για τα ακίνητα και τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν!

Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, πρέπει να έμεινε αρκετές φορές με το στόμα ανοικτό, ακούγοντας όσα θα διαβάσετε παρακάτω:

Άκης: Κάλυψε τον ξάδελφο. Ερείπιο το νεοκλασσικό

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στην απολογία του καλύπτει πλήρως τον εξάδελφό του Νικόλαο Ζήγρα λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη συμμετοχή του στις offshore εταιρείες, πλην της «Τοrcaso», από την οποία – όπως λέει- αποχώρησε τον Μάιο του 2000, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Για το περίφημο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου υποστηρίζει ότι η λογίστριά του Ε.Λαμπροπούλου, του είπε να το νοικιάσει πριν από το 2006 από την εταιρία «Nobilis».
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν γνώριζε πως ανήκε στην «Τοrcaso» στην οποία κατά σύμπτωση δικαιούχος τότε συνέχιζε να είναι ο εξάδελφός του!

Μάλιστα, με την ειρωνεία να ξεχειλίζει ο κ.Τσοχατζόπουλος λέει για το νεοκλασσικό: “Το κτίριο αυτό ήταν ερείπιο από την αρχή”.
Εύλογη η απορία του ανακριτή: “Τότε τι είδους επένδυση είναι αυτή στην οποία προέβη η «Τοrcaso», από την οποία είχε ζημιά 50%”

Και η απάντηση κι αυτή ειρωνική: “Υποθέτω πως ήταν άστοχη επιχειρηματικά επιλογή…”

ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ερώτηση: Η εταιρεία TORCASO τα έτη 1999 αγόρασε ένα διαμέρισμα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου 33 αντί 880.000 ευρώ, δύο διαφορετικές ιδιοκτησίες και χώρους στάθμευσης από την οικοδομική εταιρεία του Μπάμπη Βωβού και το 2000 την ιδιοκτησία στην Κομνά Τράκα και Κεφαλληνίας. Το πρώτο ακίνητο αγόρασε τελικά η σύζυγος σας, αφού το νοικιάζατε από το 2006 εσείς ο ίδιος από την εταιρεία NOBILIS η οποία το είχε αγοράσει από την TORCASO το 2001. Πώς δικαιολογείτε την κατάληξη του ακινήτου σε πρόσωπο της οικογένειας σας;

Απάντηση: «Πριν το 2006 που με την υπόδειξη της Λαμπροπούλου το νοίκιασα από την εταιρεία NOBILIS δεν γνώριζα ότι ανήκε στην εταιρεία TORCASO.»

Ερώτηση: Ηταν συμπτωματικό ότι πριν από το 2006 η εταιρεία εκπροσωπούνταν από τον ξάδερφο σας Ζήγρα;
Απάντηση: «Εγώ δεν γνώριζα για τα κατασκευαστικά προγράμματα της TORCASO το προηγούμενο χρονικό διάστημα πριν έρθω σε επαφή με την εταιρεία NOBILIS.»

Ερ: Η εταιρεία TORCASO πούλησε το ακίνητο με τίμημα, το μισό περίπου, απ’ όσο το αγόρασε. Το τίμημα καταβλήθηκε τοις μετρητοίς εκτός, συμβολαιογραφικού γραφείου, χωρίς… την παρουσία συμβολαιογράφου και χωρίς, να προκύπτει εκταμίευση και, ττίστωση, αντίστοιχα των λογαριασμών των εμπλεκομένων εταιρειών. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

Απ: «Το κτίριο ήταν από την αρχή ερείπιο με προβλήματα στατικότητας και υποθέτω ότι έγιναν εκτεταμένες εργασίες επισκευής με υψηλό κόστος.»

Ερ: Τότε τι είδους επένδυση είναι αυτή στην οποία προέβη η TORCASO από την οποία είχε ζημιά πενήντα τοις εκατό;

Απ: «Υποθέτω πως ήταν άστοχη επιχειρηματική επιλογή.»

Ερ: Τις επισκευές στο ακίνητο αυτό, εκτέλεσε, πριν να το εκμισθώσετε εσείς, ο Οικονομίδης ο οποίος είναι επίσης γνωστός σας. Τη δε λογιστική εξυπηρέτηση της εταιρείας αυτής είχε αναλάβει η ομοίως γνωστή σας Λαμπροπούλου. Τι γνωρίζετε γι αυτό;

Απ: «Η Λαμπροπούλου, σας το είπα εξαρχής ότι μου πρότεινε το ακίνητο, η δε ARCΟΝ ήταν γνωστή στον χώρο των αναστηλώσεων και είχε πολλές κατασκευές στην Αθήνα και γι’ αυτό, υποθέτω της ανατέθηκε το έργο.»

Ερ: Τα ακίνητα στην οδό Κηφισίας αγοράστηκαν με τρία διαφορετικά συμβόλαια αυθημερόν σε διαφορετικούς συμβολαιογράφους και μετά πουλήθηκαν με ένα συμβόλαιο.

Απ : «Δεν γνωρίζω…»

Από την εξεταστική έμαθε για την σχέση Σαχπατζίδη με την Torcasso

“Τότε έμαθα από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι ότι ο Γ. Σαχπατζίδης είχε πουλήσει τα ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου κε μέρους της «Τοrcaso»”.
Όσο για την ύπαρξη της «Bluebell» με δικαιούχο επίσης τον εξάδερφό του Ν. Ζήγρα λέει: “Εμαθα για την ύπαρξη της από την κόρη μου η οποία αγόρασε από τον Οικονομίδη ένα διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους…”

Όταν ο ανακριτής του λεει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αγοράστηκε πρώτα από τον Οικονομίδη και μετά πωλήθηκε στην κόρη του και μάλιστα τα χρήματα δόθηκαν τοις μετρητοίς λέει με απορία:
“Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες των συναλλαγών, αφορούν τον Οικονομίδη και την κόρη μου θα σας δώσουν απαντήσεις οι ίδιοι”.

Τα 3 εκατ. στο λογαριασμό της θείας….

Η Torcasso κατέθεσε έμβασμα 3.000.000 δρχ. στην Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη. Πως άραγα έγινε αυτός;
Η απάντηση είναι απλή κατά τον κ. Τσοχατζόπουλο:” Έκανε λάθος το τραπεζικό σύστημα!”

Όσο για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους;

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, δεν ήξερε τίποτα και ήταν μια απλή λογίστρια. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι λέει πως δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τις offshore εταιρείες που είχαν ως έδρα τους τη διεύθυνση του γραφείου της, το οποίο απλά τις εκπροσωπούσε φορολογικά….

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.