Παπαρήγα από Κοζάνη: «Οδηγήστε σε πολιτική αυτοκτονία το σύστημα»



aleka_papariga_234525«Είμαστε βέβαιοι, πως όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές -και θα γίνουν γρήγορα- ο λαός δεν θα διαλέξει τον δρόμο της πολιτικής αυτοκτονίας. Με την ψήφο του πρέπει να οδηγήσει σε πολιτική αυτοκτονία το σύστημα», δήλωσε η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κοζάνη, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας της στον νομό.

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, «κόντρα στην εξουσία των μονοπωλίων».

Στις δε εκκλήσεις για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων, που απευθύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ κι άλλες πλευρές, απάντησε ότι δεν έχουν προτάσεις ή είναι πολιτικά αδαείς και τόνισε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχθεί «κυβερνητικές θεσούλες, σε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, σε προοδευτική, δημοκρατική, αριστερή, ή αριστερούτσικη κυβέρνηση».

Καταφέρθηκε εναντίον όσων «σπεκουλάρισαν αισχρά» με την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στην πλατεία Συντάγματος, και σημείωσε ότι ο ίδιος ο αυτόχειρας έστειλε ένα πολιτικό μήνυμα, αλλά η λύση δεν είναι η αυτοκτονία και έφερε ως παράδειγμα τους αγώνες των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και αλλού.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των μεταναστών, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ανοιχτών χώρων υποδοχής μεταναστών στην περιφέρεια και σημείωσε πως η πρόταση του ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν που θέλει να εφαρμόσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εξ άλλου, σε συνάντηση που είχε με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Και της ΕΠΑΣ Κοζάνης η κ. Παπαρήγα κάλεσε τη νεολαία «να πολεμήσει και είναι αδιανόητο για μας, κάτω από οποιοδήποτε βάρος προβλημάτων, να καταληφθεί από εθνική κατάθλιψη ή πολύ περισσότερο να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι μια μορφή διεξόδου και πάλης είναι να αυτοκτονείς».

Απευθυνόμενη στους νέους τους είπε ότι ιδιαίτερα αυτοί, έχουν την υποχρέωση να αναλάβουν πρωτοβουλίες δράσης. «Πρώτα – πρώτα, γιατί θα σηκώσετε το μεγαλύτερο βάρος των προβλημάτων. Δεύτερο, κόντρα στην αντίληψη που λέει ότι η νεολαία έχει καταλάβει ότι ατομικά μπορεί να λύσει τα προβλήματά της. Κόντρα σε αυτή την εντύπωση που πάνε να δημιουργήσουν, ότι πολλοί νέοι άνθρωποι κι οι νεότερες γενιές δεν ενδιαφέρονται -όπως λένε- για την πολιτική, δεν ανακατεύονται κλπ. Και ότι στρέφουν την πλάτη στην πολιτική. Το να στρέψει κανείς την πλάτη του σε μια άδικη πολιτική είναι πολύ φυσικό. Αλλά με το να στρέψει (κάποιος) την πλάτη σε μια άδικη πολιτική, δεν λύνει τα προβλήματά του. Πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να αλλάξει αυτή την κατάσταση».

Η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε και με εργαζόμενους στη ΔΕΗ και αύριο θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Κοζάνης, στις 7.30 μμ.

ethnos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.