«Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» – Πρωτιά του δήμου Βοΐου



dimos_voiou_banner9786t9Με δυναμικές παρεμβάσεις ο δήμος Βοίου  στηρίζει τους εργαζόμενους γονείς, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η διοίκηση και οι  υπηρεσίες του δήμου έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια  για την αρτιότερη προετοιμασία του προγράμματος  «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» το οποίο απευθύνεται σε άνεργες και εργαζόμενες μητέρες (εκτός από δημοσίους υπαλλήλους), εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Στόχος της διοίκησης του δήμου, όπως αναφέρει η δήμαρχος Βοϊου Παναγιώτα Ορφανίδου, είναι να καλυφθούν οι ανάγκες στο μέγιστο βαθμό, με ταυτόχρονη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών και δράσεων. Με χρηματοδοτούμενα προγράμματα  προσφέρουμε  δωρεάν θέσεις  φροντίδας και φιλοξενίας σε 95 παιδιά, στους Παιδικούς Σταθμούς Ασκίου,Νεαπολης, Σιάτιστας και Τσοτυλίου και σε 48 παιδιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Βοίου για πρώτη φορά αξιοποιεί στο μέγιστο το πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας σε επίπεδο νομού Κοζάνης, από τις  περισσότερες δωρεάν θέσεις, ενώ κατέχει από τις πρώτες θέσεις πανελλαδικά σε σχέση με τους μεγαλύτερους δήμους, αλλά και σε επίπεδο δημοτικών και ιδιωτικών δομών κοινωνικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα ισχύει για όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για το έτος 2011-2012 για παιδιά μέχρι προνήπια (γεννημένα το 2007) και για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Σιάτιστας για  παιδιά 5-12 ετών και λειτουργεί  σε απογευματινό ωράριο.

Μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούνται φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να παρέχουν δωρεάν θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας σε νήπια και απογευματινής απασχόλησης παιδιά. (Συνολικο ποσο επιδοτησης 176,800 ευρω to xρονο)

sierafm.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.