Αναπαράσταση της αποκαθήλωσης του Κυρίου στο Καρυοχώρι Εορδαίας



apokathilosi_karioxori3456Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα θλίψης, πόνου και πένθους για τον Χριστιανισμό, είναι η πιο συγκλονιστική ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου το Θείο Δράμα έχει κορυφωθεί, με το άρωμα των επιταφίων να απλώνεται παντού.

Η ζωή εν τάφω… και η ελληνική ψυχή συμμετέχει με κάθε τρόπο, έκφραση και συμβολικές πράξεις.

Ιδιαίτερη κατάνυξη και συγκίνηση προκαλεί η αποκαθήλωση του Θεανθρώπου, μία από τις πιο ιερές στιγμές, η κορυφαία της Χριστιανοσύνης.

Ο «Π» βρέθηκε στην αναπαράσταση της αποκαθήλωσης του Κυρίου, σε μια ιδανική τοποθεσία της Τοπικής Κοινότητας Καρυοχωρίου του Δήμου Εορδαίας, όπου είναι στημένοι τρεις τεράστιοι Σταυροί, εκ των οποίων ο μεσαίος έφερε το Σώμα του Εσταυρωμένου Ιησού.

Προς το λόφο αυτό ανηφόρισαν με λατρευτικά και πένθιμα εγκώμια ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, Αρχιμανδρίτης πατήρ Χαράλαμπος, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και άλλων φορέων καθώς και σύσσωμο το χωριό.

Με βαθιά θρησκευτική ευλάβεια και περισυλλογή οι πιστοί παρακολούθησαν την αποκαθήλωση που αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της Μεγάλης Εβδομάδας για την περιοχή, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καραϊσκο.

Σκοπός του τοπικού και εκκλησιαστικού Συμβουλίου είναι ν’ αποτελέσει θεσμό η αναπαράσταση στο λόφο του Γολγοθά, για την ευρύτερη περιοχή, προσελκύοντας τους κατοίκους όλης της Εορδαίας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.