Ψηφίστε «Γορίλα», «Ασώματο κεφαλή» και την Αρκούδα που χορεύει όπως της βαράνε…



arkouda_kai_arkoudiaris234Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

Όταν ήμουν πιτσιρικάς, γινόταν τον Μάη το πανηγύρι της Νέας Φιλαδέλφειας….

Υπήρχε ο περιβόητος «Γορίλλας» που δήθεν μάνιαζε, τάσπαζε όλα ξαφνικά και «έκλεινε το τσαρδί», υπήρχε η αρκούδα που της λέγανε να μας δείξει «πως φιλάει η Βουγιουκλάκη», υπήρχαν φυσικά και η πασίγνωστη τότε «ασώματος κεφαλή» και η «γυναίκα με τα γένια».

Και από κοντά πωλητές σάμαλι και κορνέδων…

ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ…

…θυμήθηκα το πανηγύρι αυτό-ήταν ό,τι πιο παρακμιακό, γελοίο και αξιολύπητο μαζί, από όλα τα «ψυχαγωγικά θεάματα» της εποχής.

Σήμερα έχουμε μια πολύπλευρη, (το παραδέχονται πια στην Ευρώπη, γιατί εδώ γεμίσαμε… κόμματα- Διπλαράκηδες που θα μας σώσουν από μόνοι τους) Διεθνή Οικονομική, Κοινωνική, Πολιτική Κρίση, με αφάνταστες προεκτάσεις σε τάξεις, στρώματα, οικογένειες, πρόσωπα.

Και θα μας σώσουν ποιοι; Κάτι «ανακυκλωμένοι» του ΄80, ολίγον χουντικοί, ολίγον αριστεριστές, ολίγον νεοφιλελεύθεροι, ολίγον Τροτσκιστές, με ολίγη από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. ή ΛΑΟΣ πλαισιωμένοι από τις ανάλογες… σεπτές μορφές που κατέφυγαν σε Δημοκρατική Αριστερά κ.α. κόμματα.

Πρόκειται για το πιο μεγάλο μεταπολιτευτικό πανηγύρι: καλλίγραμμες καλλονές θα μας βγάλουν από το Οικονομικό αδιέξοδο με τις γνώσεις τους, δημοσιογραφούλες μεστές από εμπειρίες θα μας ταρακουνήσουν πολιτικά, γερο-ξεκούτηδες πρώην αριστεροί μεταμφιεσμένοι σε «πολιτικούς παράγοντες» θα εξασφαλίζουν την χρηστή διοίκηση μαζί με ηθοποιές, απόγονους ηρώων κάθε μετά και προ-πολεμικής εποχής ενώ λαμπρά λαμόγια της Επαρχίας θα εγκαταλείψουν για λίγο τις εξόδους στα απανταχού Stork και Black Cat για να εξωραΐσουν το …ξεπεσμένο πολιτικό μας τοπίο.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΔΕΙΑ…

…και ενώ βλέπουν οι Έλληνες Ταγοί του συστήματος ότι τα πάντα καταρρέουν, αντί να προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να περιμαζέψουν πέντε- δέκα σοβαρούς ανθρώπους, ρίχτηκαν στην μάχη των εκλογών του τζερτζελέ:

Πρώην στάρλετ, γοητευτικές γιατρίνες, ποδοσφαιριστές που κάποιον αιώνα έπαιξαν και καλή μπάλα, ξεδοντιάρηδες-μια ζωή λιμάρηδες δημοσιογράφοι, δικηγόροι της συμφοράς, γριούλες και γέροντες… απομεινάρια παλαιών κομματικών δυναστειών, σχημάτισαν μια στρατιά υποψηφίων τύπου «Αυλής των Θαυμάτων».

Και από κοντά οι «συνήθεις σωτήρες» που αφού μας έφεραν σε αυτό το χάλι, τώρα υπόσχονται να μας σώσουν με τις γνώσεις και την πείρα τους…

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΟΛΥ: ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΑΧΕΩΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ… ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ!

Δεν ξέρω αν η Βουλή που θα εκλεγεί θα βαστήξει 20 μέρες, δύο μήνες, θα βγάλει το καλοκαίρι ή το πολύ τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Είναι σίγουρο όμως, το δείχνουν τα πράγματα, πως αυτοί που θα εκλεγούν δεν θα προλάβουν να ξαναφορέσουν κοντομάνικο στη νέα θητεία τους.

Και είναι κρίμα –από μια πλευρά: ξέρουμε ότι θα είναι αδύνατον ένα σωρό τύποι με συμπεριφορά μπουλουκιού της πολιτικής, ένας περιφερόμενος θίασος μονίμως πολιτευομένων και νεαρές ή όψιμες θεραπαινίδες της ας, πούμε, πολιτικής τέχνης, να προχωρήσουν σε… ανάπτυξη, οικονομικά πλάνα ή πολύπλοκους χειρισμούς εθνικής σημασίας.

Αλλά «κηδεία» χωρίς γέλιο δεν γίνεται και «γάμος» δίχως δάκρυα, το ξέρουμε όλοι μας…

Με βάση τις υποψηφιότητες, το τι απίστευτο λέγεται, την γνώση των υποψηφίων-ατραξιόν που υπόσχονται τα πιο αδύνατα, παράδοξα και αντιφατικά πράγματα, είναι σίγουρο ότι θα ζήσουμε την πτώση των «Βερσαλλιών» της Μεταπολίτευσης, χωρίς ψωμί και χωρίς φυσικά παντεσπάνι…

Όσοι δεν έχετε δει το «Ανατολικά της Ιάβας» να το δείτε: το ηφαίστειο είναι έτοιμο να εκραγεί-και αυτοί τον χαβά τους…

thesecretrealtruth.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.