Σύσσωμος ο δήμος Βοΐου έξω από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – ΟΧΙ στη δημιουργία κέντρου λαθρομεταναστών!



periferia_pano_apo_voio456«Όχι» στη δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στη Νεάπολη αποφάσισαν οι κάτοικοι του δήμου Βοΐου στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Η έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση θα είναι αρνητική στη δημιουργία του κέντρου.

Έξω από την Περιφέρεια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Η P4030017δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου σε δηλώσεις της μίλησε για κοροϊδία εις βάρος των πολιτών του Βοΐου και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως «αλίευση» ψήφων.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της επιτροπής αγώνα της Νεάπολης Ανδρομάχη Τσιόρα δήλωσε χαρακτηριστικά πως «μας έφεραν αντιμέτωπους με τον «άνθρωπο», με τους μετανάστες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι που γίνεται με προχειρότητα».

Η κα. Τσιόρα τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας αντιμετωπίσεις του προβλήματος των λαθρομεταναστών τονίζοντας ότι «δεν είμαστε αντίθετοι να βοηθήσουμε την Αθήνα να απεγκλωβίσει το ιστορικό της κέντρο αλλά δεν πρέπει να πάψει να υπάρχει η ύπαιθρος».

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δεσκάτης ψήφισε υπέρ στην δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών.

Ρεπορτάζ – Στέλιος Φούντογλου
vetonews.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.