Πώς θα γλιτώσουμε έως 750 ευρώ ετησίως στο σούπερ μάρκετ



supermarket130312Από 450 έως 750 ευρώ τον χρόνο μπορύν να εξοικονομήσουν οι καταναλωτές, από τις αγορές στο σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, για τα ίδια προϊόντα καταγράφεται διαφορά στην τιμή έως και… 10% ανάλογα με το σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον κ. Κομνηνό, εάν ένας καταναλωτής αγοράσει μόνο επώνυμα προϊόντα αλλά επιλέξει τη φθηνότερη αλυσίδα, θα έχει όφελος 450 ευρώ ετησίως και αν επιλέξει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, το όφελος μπορεί να ξεπεράσει μέχρι και τα 750 ευρώ το χρόνο.

‘Οπως είπε, η απόκλιση των τιμών μεταξύ των επώνυμων προϊόντων με τα ιδιωτικής ετικέτας στη χώρα μας φθάνει ακόμη και το… 60%, τη στιγμή που το μερίδιο των private label στην αγορά μας διαμορφώνεται στα επίπεδα του 15%, όταν σε αγορές όπως η Γερμανία είναι 60% και η διαφορά τιμής με τα επώνυμα είναι στο 30%.

Το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διεξήγαγε έρευνα σε 1.200 προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, που αντιπροσωπεύουν το 20% των προϊόντων, που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

– Στα 382 επώνυμα προϊόντα, κοινά και στις 6 αλυσίδες, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 40% του τζίρου της κάθε αλυσίδας, η διαφορά μεταξύ της φθηνότερης και της ακριβότερης αλυσίδας είναι 6%.

– Στα 617 επώνυμα προϊόντα (τα οποία δεν βρίσκονται σε όλες τις αλυσίδες) προκύπτει διαφορά τιμών μέχρι 7,5%.

– Στα 569 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, η διαφορά τιμής που προκύπτει είναι 11%.

news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.