Μικροί μαθητές σε ρόλο ραδιοφωνικών παραγωγών στον KLIK FM 9,85 γιόρτασαν την παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου



klikfm_radio-paidia-150x149Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ 1 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης επισκέφθηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό KLIK FM Κοζάνης και μίλησαν για τη συμμετοχή τους στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης με τα βιβλία της Άλκης Ζέη.

Τα παιδιά μπήκαν στο studio και παρέα με τη ραδιοφωνική παραγωγό Κάτια Μιχαηλίδου αναφέρθηκαν στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης (Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012) με τη μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού με θέμα το έργο της Άλκης Ζέη, της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.Ο Μαραθώνιος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με στόχο την ενίσχυση της ανάγνωσης και την καλλιέργεια της αγάπης των παιδιών για το καλό βιβλίο ενώ συμμετέχουν περισσότεροι από 34.500 μαθητές και μαθήτριες από 758 σχολεία όλης της Ελλάδας.

Τα παιδιά διάβασαν 4 βιβλία της Άλκης Ζέη, συμπλήρωσαν τα σχετικά ερωτηματολόγια με τη βοήθεια της δασκάλας τους και επιπλέον θα γράψουν ομαδικά μια σύντομη ιστορία χρησιμοποιώντας τους τίτλους των βιβλίων και δικές τους λέξεις. Οι ομαδικές ιστορίες θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή την οποία απαρτίζουν η Μαρία Αγγελίδου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ο Μιχάλης Αργυρίδης, εκπαιδευτικός-μελετητής της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας και η Καλλιόπη Κύρδη, εκπαιδευτικός-συγγραφέας.alt

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ 1 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, τόνισαν πως μέσα από τα βιβλία της Άλκης Ζέη ήρθαν  σε επαφή με παιδιά ήρωες της ηλικίας τους και γνώρισαν την εποχή της Κατοχής. Μάθανε τι σημαίνει να αγωνίζεσαι και να παλεύεις για τα ιδανικά σου και για ένα καλύτερο αύριο.

Ταξίδεψαν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων στον χώρο και στον χρόνο γνωρίζοντας χώρες και γεγονότα τόσο μακρινά και τόσο κοντινά. Γέλασαν με τις σκανταλιές, τις φάρσες και τα παρατσούκλια των μικρών ηρώων. Προσπάθησαν να “φτιάξουν” λέξεις όπως κάνει συχνά η Άλκης Ζέη στα βιβλία της. Συγκινήθικαν και προβληματίστηκαν όταν διάβασαν το βιβλίο “η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της” ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με θέμα τα ναρκωτικά. Συμφώνησαν όμως όλοι πως η Άλκης Ζέη είναι πλέον από τις πιο αγαπημένες τους συγγραφείς παιδικών βιβλίων.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.