Λουκέτο στη ΔΟΥ Πτολεμαΐδας τέλος του ’12



doy_ptolemaidas457645765Σάρκα και οστά πρόκειται να λάβει τέλος του έτους η απόφαση για μία Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) ανά περιφερειακή ενότητα έως τέλος του χρόνου, στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης δημοσιών υπηρεσιών- ελέω μνημονίου, καθώς λουκέτο βάζει η εφορεία Πτολεμαΐδας στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Την αρνητική αυτή είδηση έδωσε την Κυριακή στέλεχος της εφορείας, η διευθύντρια της υποδιεύθυνσης Φορολογίας της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, Τζένη Κατσιάνα, στο περιθώριο της ημερίδας που διοργάνωσε το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο περιφερειακής ενότητας Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα, με θέμα «Επίκαιρα φορολογικά και εργασιακά Θέματα» και «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε συνθήκες κρίσης», και στην οποία ήταν εισηγήτρια.

Η κ. Κατσιάνα ανέφερε σε δήλωσή της ότι μετά την μεταφορά του τμήματος ελέγχου και του δικαστικού στην Κοζάνη επίκειται στο τέλος του χρόνου το κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, καθώς προβλέπεται το σύνολο της μεταφοράς των εργασιών της εφορείας της Πτολεμαΐδας στην έδρα της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

«Η ΔΟΥ Πτολεμαΐδας είναι μια πολύ δυνατή οικονομική μονάδα. Η πολιτεία το ξέρει, γιατί έχει τα οικονομικά δεδομένα, κι όμως έχουν υπογράψει στο μνημόνιο να μπει λουκέτο στο ΔΥΟ Πτολεμαΐδας στις 31/12/2012 και να μεταφερθεί το προσωπικό και τα αρχεία στην Κοζάνη», είπε. Επισήμανε μάλιστα, ότι αυτό συμβαίνει μόνο με τη ΔΥΟ Πτολεμαΐδας, παρά το γεγονός ότι είναι μια δυναμική υπηρεσία, καθώς δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλες ΔΟΥ που λειτουργούν σε πόλεις που δεν είναι έδρες περιφερειακών ενοτήτων, καθώς για παράδειγμα η ΔΟΥ Γιαννιτσών και άλλων πόλεων που δεν είναι έδρες νομών δεν μετέφεραν τα δύο δυνατά τμήματά τους (ελέγχου και δικαστικό) στην έδρα της περιφερειακής ενότητας στις αρχές του 2012.

Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στον μεγάλο κύκλο εργασιών της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, λέγοντας πως «τα οικονομικά δεδομένα της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας είναι ίσα με τον κύκλο εργασιών της ΔΟΥ Γρεβενών και του νομού Φλώρινας μαζί, συν κάτι ακόμη» και απηύθυνε έκκληση παρέμβασης στους τοπικούς άρχοντες μήπως και καταστεί δυνατόν να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη για την Εορδαία.

Αναφέρθηκε τέλος στα προβλήματα που θα δημιουργήσει η εξέλιξη αυτή στις επιχειρήσεις της Εορδαίας, λέγοντας πως οι ιδιοκτήτες τους θα χρειάζεται να αφήνουν την επιχείρησή τους για να πηγαίνουν για τη δουλειά τους στην Κοζάνη, ενώ ολόκληρο ταξίδι θα χρειάζεται να κάνει ο κάθε πολίτης, ο κάθε ιδιώτης που θα χρειάζεται να απευθύνεται στην εφορεία.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.