Η «αξιοπρέπεια» απουσιάζει από το λεξικό του κυβερνητικού θιάσου…



vouli_syntagmaΓράφει ο Αίας

Σας θυμίζουμε, τι είχε πει ο Τσολάκογλου, όταν οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής τον διόρισαν …πρωθυπουργό: «Θυσιάζομαι για να σώσω τη χώρα»!

Βλέπετε ομοιότητες με τους σημερινούς …σωτήρες;…

Ο Τσολάκογλου, υπέγραψε το γνωστό κατοχικό δάνειο προς τους Γερμανούς. Μετά την απελευθέρωση συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για …….
παράνομη συνθηκολόγηση με τον εχθρό, καθώς και για εθνική αναξιότητα για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές δυνάμεις, αναλαμβάνοντας πρωθυπουργός της χώρας. Στις 31 Μαΐου του 1945, το Ειδικό αυτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.

Σήμερα η χώρα βρίσκεται στα νύχια της Γερμανίας με τη μορφή εξαθλιωμένης αποικίας και για το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων ο δουλοπρεπής κυβερνητικός θίασος, Παπαδήμου-Βενιζέλου-Σαμαρά, δεν πρόκειται να κινήσει καμία πρωτοβουλία, έστω για λόγους «αξιοπρέπειας», αφού κάτι τέτοιο στο λεξικό του δεν υφίσταται.

Απλώς, ο υπερ-κυβερνήτης Ράιχενμπαχ, επέτρεψε στον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να ψελλίσει ότι,  «οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές. Ισχύουν στο ακέραιο, όσα δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων». Δηλαδή, ότι το θέμα παραμένει ανοικτό…

Είναι, πλέον, πλήρης η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας!

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η απάντηση της προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκας Κατσέλη: «Η δήλωση του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι «δεν αποτελεί θέμα το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα» αποτελεί βάναυση προσβολή της ευαισθησίας και της ιστορικής μνήμης του Ελληνικού Λαού.

Γενικόλογες δηλώσεις υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι «το ζήτημα των αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό» δεν αρκούν. Όταν μάλιστα οι ίδιοι οι υπουργοί παραδέχονται ότι ουδέποτε το ελληνικό κράτος ασχολήθηκε σοβαρά και οργανωμένα με το ζήτημα.

Απέναντι στην προκλητική στάση της Γερμανικής Κυβέρνησης η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να θέσει με τρόπο σοβαρό, οργανωμένο και αποφασιστικό προς τη Γερμανική πλευρά το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων εκ της Γερμανικής Κατοχής. Αποτελεί την ελάχιστη τιμή για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Η ιστορία δεν έχει ούτε ημερομηνία λήξης ούτε παραγράφεται».

 

kafeneio-gr.blogspot.com

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.