Εξαπλώνεται το κίνημα της πατάτας στην Κοζάνη – Μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές



patata-kozani-6Εξαπλώνεται το «Κίνημα της Πατάτας» στο νομό Κοζάνης και επεκτείνεται σε πολλά προϊόντα, τα οποία αγροτικές ενώσεις, φορείς και ομάδες παραγωγών διαθέτουν σε πολύ χαμηλές τιμές στους καταναλωτές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και η αγοραστική τους δύναμη συμπιέζεται σε αφόρητο βαθμό.

Η ανταπόκριση του κόσμου στη νέα πρωτοβουλία του γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Δυτικής Μακεδονίας ο «Αλιάκμων», ήταν πολύ μεγάλη. Προχτές ο εν λόγω συνεταιρισμός διένειμε άλευρα, ρύζι, μέλι και μεγάλα δοχεία με λάδι σε μεγάλες ποσότητες και σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Στους εκατοντάδες καταναλωτές που κατέκλυσαν τον χώρο ανάμεσα από τον σιδηροδρομικό σταθμό και τις αποθήκες της ΕΑΣ Κοζάνης, οι εκπρόσωποι του γεωργοκτηνοτροφικού συνεταιρισμού διένειμαν 12 τόνους άλευρα συνεταιρισμού του Κιλκίς, 10 τόνους ρύζι του συνεταιρισμού Χαλάστρας και 500 τρίκιλα μέλι της περιοχής Κοζάνης. Οι συσκευασίες αλεύρων των 10 κιλών πουλήθηκαν με 5,5 ευρώ, οι συσκευασίες ρυζιού των 6,5 κιλών πουλήθηκαν αντί 5 ευρώ και τα τρίκιλα βάζα μελιού πουλήθηκαν από 28 στα 18 ευρώ. Τα δοχεία λαδιού των 17 κιλών πουλήθηκαν με 50 ευρώ το δοχείο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Για «τεχνικούς λόγους» δεν έφτασαν προχτές στην Κοζάνη τα πεντάκιλα του λαδιού, γι’ αυτό ο γεωργοκτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Αλιάκμων» θα τα διαθέσει μετά τις εκλογές, ενώ την ίδια ημέρα θα διατεθούν κι’ άλλα προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη φορά που ο γεωργοκτηνοτροφικός συνεταιρισμός Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει τη μαζική διάθεση αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του σταθμού στην Κοζάνη. «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, οι καταναλωτές δεν έχουν λόγια να μας ευχαριστήσουν, αφού με την πρωτοβουλία μας αυτή πετυχαίνουμε διπλό στόχο. Αφενός τροφοδοτούμε τις λαϊκές οικογένειες με φτηνά προϊόντα και αφετέρου δίνουμε λύσεις στο πρόβλημα των παραγωγών, οι οποίοι μπορούν επιτέλους και διαθέτουν στην κατανάλωση την αδιάθετη παραγωγή τους», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Παναγιώτης Αρνίδης. Είναι επίσης χαρακτηριστική η φράση ενός καταναλωτή, ο οποίος απευθυνόμενος σε υπηρεσιακούς παράγοντες της πολιτείας και στους πολιτικούς, «ένας συνεταιρισμός έδωσε λύσεις σε προβλήματα που επί χρόνια δεν μπόρεσε να δώσει η πολιτεία».

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα στην κατερίνη, από όπου ξεκίνησε το «Κίνημα της Πατάτας», με το οποίο συνεργάζεται ο συνεταιρισμός «Αλιάκμων», πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός λαδιού στον οποίο ήρθε πρώτο σε ποιότητα «Κυπαρισσία Μεσσηνίας». Με τον συγκεκριμένο συνεταιρισμό της Κυπαρισσίας, ο γεωργοκτηνοτροφικός συνεταιρισμός Δυτικής Μακεδονίας «Αλιάκμων», ξεκίνησε συνεργασία. Ήδη παρήγγειλε μαζί με τους συνεταιρισμούς της Ημαθίας και της Πιερίας, 122.000 δοχεία συσκευασίας των 5 κιλών, τα οποία θα διαθέσει στους καταναλωτές της περιοχής σε πολύ χαμηλές τιμές. Βεβαίως, ο εν λόγω συνεταιρισμός που πρωτοστατεί στο «Κίνημα της Πατάτας» δεν φέρνει μόνο προϊόντα από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά δίνει ντόπια προϊόντα που διατίθενται σε κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας.

Αρκεί να σημειωθεί ότι έστειλε από δύο συρόμενες νταλίκες σε Μεσσηνία και Μαγνησία, διαθέτοντας από 50 τόνους πατάτας της περιοχής σε κάθε έναν από τους προαναφερόμενους νομούς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.