Οι «χρυσοί» μισθοί του Δημοσίου – Αυτά είναι τα νέα «ρετιρέ»!

ergazomenoi_se_grafeia6547Οι θέσεις των λειτουργών του δημοσίου και των ΝΠΔΔ των οποίων οι συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα. Οι «χρυσές» θέσεις του δημοσίου έγιναν επισήμως γνωστές με έγγραφο που κατέθεσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η ανεξάρτητη βουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στα σύγχρονα μισθολογικά ρετιρέ του δημοσίου «κατοικούν» οι εξής λειτουργοί:

* Πρόεδρος της Δημοκρατίας (σ.σ. πρόσφατα ανακοίνωσε ότι παραιτείται της αποζημίωσης), Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές και Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων.

* Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

* Δικαστικοί Λειτουργοί από το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών και κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το βαθμό του Δικαστικού Αντιπροσώπου Α΄Τάξης.

* Διπλωματικοί Υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.

* Γιατροί ΕΣΥ με βαθμό Διευθυντή και υπηρεσία άνω των 25 ετών.

* Μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων και μέλη Ε.Π. ΤΕΙ που συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα.

* Δήμαρχοι Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

* Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

* Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

* Διοικητές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΔΥΠΕ

* Πρόεδρος ΕΟΤ

* Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΟΔΔΗΧ.

protothema.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.