ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης: «Να πληρώσουν το χρέος αυτοί που το δημιούργησαν»

paseve_banner8658Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρεμπόρους που μέρες τώρα, αψηφώντας εκβιασμούς και καιρικές συνθήκες, συσπειρώθηκαν στα μπλόκα της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, διαδηλώνοντας σε πόλεις και χωριά πλάι στους εργαζόμενους και τους αγρότες, με τις γυναίκες και τα παιδιά τους ενάντια στα μέτρα που επιβάλουν οι πλουτοκράτες με την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου της ΕΕ, της τρόικα και του ΔΝΤ.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που πλημμύρησαν τους δρόμους και τις πλατείες στις χθεσινές διαδηλώσεις, την ώρα που οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων, οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων αποφάσιζαν να οδηγήσουν το λαό στην χρεωκοπία, τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Καταγγέλλουμε το οργανωμένο, εγκληματικό, προβοκατόρικο και σκηνοθετημένο σχέδιο από κρατικούς μηχανισμούς, που προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν το λαό και με την άγρια καταστολή, να οδηγήσουν τη λαϊκή οργή στο να υποταχτεί και να «λουφάξει». Η δράση των ΜΑΤ ήταν απόλυτα  συντονισμένη με τους κουκουλοφόρους ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις με στόχο να τις διαλύσουν.

Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση της λαϊκής χρεοκοπίας και τα κόμματα που τη στηρίζουν, που χρησιμοποιώντας τους γνωστούς «άγνωστους» μηχανισμούς με πυρπολήσεις και λεηλασίες καταστημάτων, έστησαν ένα σκηνικό καταστροφής, τη στιγμή που η πραγματική καταστροφή της λαϊκής οικογένειας είναι δικό τους δημιούργημα και της πολιτικής τους.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση.
Η λαϊκή οργή δεν καταστέλλεται. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα.
Συνεχίζουμε πιο οργανωμένα στο πλάι της εργατικής τάξης και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, τη φτωχή αγροτιά τη πάλη μέχρι η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου και η Τρόικα να πάει στα τσακίδια.
Μέχρι ο λαός να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα στους συλλόγους και τα σωματεία, στα διοικητικά συμβούλια.
Οι Π.Α.Σ.ΕΒήτες, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, στις γειτονιές και τα μικρομάγαζα, ενημερώσουμε, συζητάμε με τους συναδέλφους.
Τους καλούμε να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επιφυλακή.
Ο λαός να πει την τελευταία λέξη.

Εκλογές τώρα.
Μονομερή διαγραφή του χρέους, αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν χρωστάμε – δεν πληρώνουμε.
Το χρέος δεν είναι δικό μας. Να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν.
Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι μεγαλέμποροι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.