1 Μαρτίου: Κινητοποίηση της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. Κοζάνης



paseve_banner8658Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ενάντια στη δουλειά, το εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς έμπορους, αυτοκινητιστές, συνταξιούχους σε γενικό ξεσηκωμό.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με Ε.Ε. και Τρόϊκα με το νέο μνημόνιο φορτώνουν και νέα βάρη  στο λαό για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών.
ΣΑΡΩΝΟΥΝ και ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Τα μέτρα του νέου μνημονίου  για την ασφάλιση είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικων μέτρων που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ισχυριζόμενοι ότι τα μέτρα θα μας σώσουν από τη χρεοκοπία.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ  – ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ
Οι μόνοι που κινδυνεύουν από χρεοκοπία και εξαθλίωση είναι οι εργαζόμενοι και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι . Αντίθετα θα αυγατίσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο .

Σήμερα επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα.
Μειώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση, κατά 10% σε σχέση με το 2011.
Λεηλατούν ακόμα παραπέρα τα αποθεματικά με το λεγόμενο κούρεμα γιατί ένα μεγάλο μέρος των αποθεματικών είναι σε ομόλογα και μετοχές.
 

Τα ομόλογα από 88,5 εκατομμύρια, στις 31/12/11 έγιναν 30,5 εκ. και με το νέο                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               κούρεμα θα φτάσουν τα 9 εκατομμύρια.
Οι μετοχές από 560 εκατ. έφτασαν στα 19 εκατ.
Μειώνουν τις ήδη πετσοκομμένες και εξευτελιστικές συντάξεις, οδηγώντας χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν χρυσοπληρώσει  την ασφάλιση τους, σε εξαθλίωση.
Κατεδαφίζουν και εμπορευματοποιούν την υγεία και την περίθαλψη. Από τον ΕΟΠΥΥ θα παρέχονται μειωμένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.
Διαγράφουν εκατοντάδες φάρμακα από τις λίστες. Καταργούν τα φάρμακα και τα αντικαθιστούν με τα αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας γενοσημα.
Μειώνουν δραστικά του γιατρούς, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία    των ασθενών.
Αυξάνουν τα νοσήλια με συνέπεια νέες επιβαρύνσεις στον ΟΑΕΕ και τα υπόλοιπα ταμεία.
Επέβαλαν νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα με πρόσχημα την περίθαλψη ανέργων συναδέλφων και χορήγηση 3 μηνών επιδόματος ανεργίας χωρίς καν να έχει ξεκινήσει διαδικασία υλοποίησης του μέτρου με αποτέλεσμα απλά!!! το χαράτσωμα των αυτοαπασχολούμενων με την είσπραξη μόνο το 2011,πανω από 17.000.000 εύρο, χωρίς να προσφέρουν τίποτα.

Καταργούν ακόμα και τις πρόσφατα ψηφισμένες ρυθμίσεις χρεών, αδιαφορώντας που εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι (το 42%) αδυνατούν, λόγω αναδουλειάς, να πληρώσουν τις τρέχουσες και τις προηγούμενες εισφορές, με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ
Η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης ΠΡΕΠΕΙ να γίνει υπόθεση όλων.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ότι τους ενδιαφέρει να σώσουν το ασφαλιστικό σύστημα.
Στόχος τους είναι οι φτηνοί εργαζόμενοι, οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι και οι χρεοκοπημένοι αυτοαπασχολούμενοι που θα βολεύονται με συντάξεις πρόνοιας και υποβαθμισμένες παροχές υγείας.

Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην κοινωνική ασφάλιση.
Με τον αγώνα μας να δώσουμε απάντηση στη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή.
Καμιά εμπιστοσύνη και ανοχή στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ανέλαβαν εργολαβικά το γνωστό ρόλο του αξιόπιστου συνομιλητή και του κοινωνικού εταίρου.

Το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε γενικό ΞΕΣΗΚΩΜΟ, μαζί με τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, για να εμποδίσουμε την κατεδάφιση των κατακτήσεων μας.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ & ΜΑΖΙΚΑ
1η ΜΑΡΤΗ 2012  
Μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης  με συγκεντρώσεις και
κινητοποιήσεις  σε όλη τη χώρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμπορους, Αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι.
Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα με ΑΓΝΟΗΣΗ  των διατάξεων του Μνημονίου.
Να σταματήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, κάθε δίωξη σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.
Πάγωμα  των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης.
Όχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
Χρηματοδότηση του Ταμείου  κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.
Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας.
Απαιτούμε η υγεία να είναι Δημόσια και Δωρεάν, με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.
Κατώτερη σύνταξη για όλους 1.150,00€
Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΜΕ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.