Όταν η ΚΡΗΤΗ μιλά…όλη η Ελλάδα σιωπά! – «Γράμμα ενός αγανακτισμένου Κρητικού Μυλοποταμίτη… οσονούπω ξενιτεμένου»



anisixia658759Αυτό που βιώνει ο Έλληνας είναι κάτι το οποίο δύσκολα «χωνεύεται». Από την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση βέβαια ένα τεράστιο ποσοστό αυτών μπήκε αναξιοκρατικά και από τα παράθυρα στο δημόσιο, δήλωνε ότι ήθελε για τα κτήματά του και τα ζώα του και έπαιρνε αθρόες επιδοτήσεις, δεν πλήρωνε φόρους και ας έβγαζε τόσα π.χ. ελεύθεροι επαγγελματίες, διασπάθισε άφθονο δημόσιο χρήμα από διάφορα αξιώματα (συνεταιρισμοί, κομματικά, διάφορες κρατικές θέσεις εξοπλιστικά συστήματα)…άρα έφαγε όσο έφτανε η χέρα του, αν ήταν πιο μακριά θα έτρωγε πιο πολλά…επομένως υπάρχει εξήγηση για το πώς φθάσαμε ως εδώ.

Αυτό που βιώνει τώρα ο Έλληνας ο οποίος δεν έγλειψε για να δουλέψει πουθενά (πόσο μάλλον στο δημόσιο),πληρώνει ένα κάρο φόρους, δεν πήρε ευρώ παραπάνω από επιδοτήσεις, δε «χωνεύεται» απλά. Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου, πιο διεφθαρμένη και από άθλιες χώρες.

Τα προαναφερθέντα λοιπόν είναι η αιτία που οι υγιείς δυνάμεις της χώρας, νέοι με αυταπάρνηση με όρεξη και ικανότητα για εργασία, που διέπονται από ηθικές αξίες φεύγουν από την χώρα σωρηδόν. Οι λόγοι που οι υγιείς δυνάμεις της χώρας φεύγουν ή ψάχνουν να φύγουν ή θα ήθελαν αλλά δεν τους επιτρέπεται λόγω άλλων καταστάσεων είναι κοντολογίς ότι οι κανόνες ανταγωνισμού διέπονται καθαρά από τον νόμο της ζούγκλας όπου επικρατεί ο ισχυρός και μόνο.

Το σύστημα που έφτιαξε η γενιά της μεταπολίτευσης είναι εν ολίγοις: να προοδεύουν και να φτάνουν στην κορυφή οι ημέτεροι. Αν είσαι κάτι διαφορετικό π.χ. νέος φτωχής οικογένειας με ικανότητες, καθαρό χαρακτήρα, ηθική, μυαλό και δουλεύεις πολύ, πιο πιθανό είναι να μείνεις στην μέση προς τον δρόμο για την κορυφή.

Η ατιμωρησία στη χώρα αυτή είναι ίσως παγκόσμιο φαινόμενο. Έχεις λεφτά? Έκανες κάποιο παράπτωμα και πας φυλακή? Απλά μπαίνεις και βγαίνεις. Έχεις λεφτά και ισχύ? Δεν σε πιάνει ο νόμος. Είσαι βουλευτής-υπουργός, κλέβεις εκατομμύρια δεν μπαίνεις μέσα. Είσαι μικρό-οφειλέτης, απλά φυλακίζεσαι χωρίς οίκτο.

Γιατί δεν κάνουν έναν νόμο για πόθεν έσχες όλων των κρατικών λειτουργών από το 1974 και μετά? Άρα μαζί τα φάγανε. Πνίγονται οι παρακάτω καταγγελίες: Ελληνο-ελβετός βουλευτής αποκαλύπτει ότι το ελβετικό κράτος προτρέπει το ελληνικό κράτος να ανοιχθούν οι «περίεργοι λογαριασμοί» σε ελβετικές τράπεζες εκ των οποίων και πολλών πολιτικών. Κανείς δεν ενεργοποιείται, δεν κουνιέται φύλλο. Να κουνηθεί δεν γίνεται θα αποκαλυφθεί ο βόθρος που με τόσο επιμέλεια κρύβεται. Για να βγουν οι αγανακτισμένοι στους δρόμους έπρεπε να τους πικάρουν οι Ισπανοί, «Σωπάστε μην ξυπνήσουν οι Έλληνες». Και ποιοί βγήκαν έξω? Οι μισοί ήταν δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν από το παράθυρο δεν έχουν μάθει ούτε να πηγαίνουν στην ώρα τους στην δουλειά, δεν έχουν μάθει να παράγουν και να εξυπηρετούν, είναι πρώτοι στο να ζητάνε και οι 6 ώρες εργασίας τους φαίνονται πολύ, ενώ ήδη απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ο αθλητισμός είναι ο μεγάλος βόθρος. Το ποδόσφαιρο κυριαρχείται από ομάδα που στο πρόσφατο των στημένων αποδεικνύεται ότι έστηνε και τους χοχλιούς που επισκέπτονταν το χορτάρι και δεν άνοιξε καμία μύτη. Ο ισχυρός ανέπαφος. Νόμος της ζούγκλας. Παίχτη της κατηγορείται ότι έχει στήσει αγώνα της Εθνικής και παραμένει ένας από τους αρχηγούς της, εν λόγω ομάδας. Νόμος της ζούγκλας. Πρόεδρος κατηγορήθηκε για κακούργημα (η ομάδα αυτή έχει παράδοση σε εγκληματίες προέδρους άλλωστε και κατάληψη τίτλων με δόλια μέσα)ποτέ δεν λογοδότησε στην δικαιοσύνη. Νόμος της ζούγκλας.

Στην Τουρκία ο πρόεδρος μιας από τις ισχυρότερες ομάδες φυλακίστηκε. Είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι έχουν τόση οικονομική ανάπτυξη? Όχι διότι η σαπίλα που κατακρατά τις υγιείς δυνάμεις που σπρώσχουν την χώρα στην ανάπτυξη φυλακίζονται…εδώ παίρνουν εύσημα και τίτλους.

Οι Ολυμπιονίκες μας κατά ένα μεγάλο ποσοστό ντοπέ, στίβος, άρση βαρών, ποδηλασία κτλ. Ωραία ιδανικά για τα παιδιά μας!

Οι συνδικαλιστές διαφωνούν για κάτι με την κυβέρνηση έτσι απλά, κλείνουν τους δρόμους. Ο άκρατος συνδικαλισμός συνέβαλε τα μέγιστα στο να κλείσουν τα εργοστάσια που παρήγαγαν στην Ελλάδα.

Η συνεχιζόμενη άρνηση και η αναχρονιστική ρητορεία του τύπου”ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ”(ίσως και να ισχύει σε πολλές περιπτώσεις αλλά και αν κλείσει το εργοστάσιο είναι πιο μεγάλο πρόβλημα, οπότε η σύνεση που είναι απαραίτητη απουσίαζε με τις πλάτες των πολιτικών, προς αναζήτηση ψήφων), οδήγησε στο να κλείσουν σημαντικά εργοστάσια (ΠΙΤΟΣ-ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ-NISSAN).

Άραγε είναι κανείς που τώρα γυρνά πίσω και λέει για κοίτα τι κακό κάναμε? Όχι βέβαια… Το να λογοδοτήσουν δεν αναφέρεται καν προς αποφυγή να κατηγορηθώ ως ουτοπιστής.

Πώς να μην φύγουν οι νέοι από τη χώρα, όταν η ανάπτυξη που έχει η χώρα είναι σταλινικού τύπου? Παραγωγή 0,Εξαγωγές 0,Αλλά τι? Ε, μα τι άλλο ατέρμονη δημιουργία κρατικών θέσεων και οργανισμών για να «μπουν» οι κανακάρηδες μην τυχόν και λερώσουν τα χεράκια τους στα χωράφια ή μη τυχόν και πάνε να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα και πάθουν τα ματάκια τους. Ως εκ τούτου πας στις δυτικές χώρες και δεν βρίσκεις κανένα ελληνικό λάδι. Καμία εταιρεία αγροτικών προϊόντων να πρωταγωνιστεί στα ράφια. Καμία μάρκα ελαιόλαδου να κυριαρχεί στην αγορά. Γιατί καλοί αγροτοπατέρες και συνεταιριστές?

Που πήγαν τα χρήματα που παίρνατε για ανάπτυξη συνεταιρισμών και να αναπτύξετε υποδομές από την δεκαετία του ’80?Στην τσέπη σας και των ημέτερων. Άραγε είναι κανείς που τώρα γυρνά πίσω και λέει για κοίτα τι κακό κάναμε? όχι βέβαια…

Το να λογοδοτήσει δεν αναφέρεται καν προς αποφυγήν να κατηγορηθώ ως ουτοπιστής. Οι Ολλανδοί εργατοπατέρες έκαναν ορθολογιστικές επενδύσεις και τώρα μας εξάγουν κρέας και τομάτες.

Επίσης στα αναπτυγμένα κράτη θα δεις κάποιον που πάει να δουλέψει στο δημόσιο, να είναι αυτός που δεν είναι ικανός να τα βγάλει πέρα στον ιδιωτικό τομέα και συμβιβάζεται με έναν μικρότερο μισθό. Εδώ το δημόσιο είχε γίνει το απόλυτο ελληνικό όνειρο…THE GREEK DREAM όπως λέει και ο Μίμης Ανδρουλάκης σε ένα από τα βιβλία του.

Τώρα που πρέπει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι έχει σκούξει όλος ο κόσμος. Αλήθεια 1 εκατομμύριο υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που είναι απολυμένοι έχει κλάψει κανείς? Είναι σε κανένα κεντρικό θέμα δελτίου ειδήσεων? Η χώρα πνέει τα λοίσθια και εμείς ασχολούμαστε για το αν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι?

Γιατί να μην φύγει ο νέος όταν βλέπει ότι το «κατά μάνα κατά κύρη κατά γιό στο μοναστήρι» ισχύει στην πολιτική και στην εργασία …δυστυχώς και στον ιδιωτικό τομέα. Μας διοικούν πολιτικοί που δεν δούλεψαν ποτέ και μεγάλωσαν γνωρίζοντας ότι θα κληρονομήσουν τον κουμπαρά με τους ψηφοφόρους από τον μπαμπά, μην έχοντας κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Αυτός ο μπούλης τι δυνατότητα έχει για να αφουγκραστεί το δημόσιο αίσθημα και να πάρει μια ανάλογη απόφαση?

Πώς να μην φύγει ο νοήμων νεαρός φέρελπις όταν βλέπει το ελληνικό κράτος να είναι κάθε πέρυσι και καλύτερα, σχεδόν σε κάθε διπλωματικό πεδίο? Θράκη, ΑΟΖ, τουρκικές εναέριες παραβιάσεις και αντ’ αυτού η ελληνική μάζα χάσκει σωρηδόν στα τουρκικά σήριαλ…αυτό είναι έργο ενός ανύπαρκτου διπλωματικού οικοδομήματος το οποίο διοικείται από πολιτικούς δοσίλογους και προδότες που αλλάζουν στρατηγικοί κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση.

Πώς να μην φύγει ο νέος, όταν βλέπει ότι ένας βιοπαλαιστής που ίσως χρειάστηκε να αλλάξει κάμποσες δουλειές στην ζωή του δεν μπορεί να πάρει σύνταξη στα 63 του, ενώ ο άλλος που έγλυφε κατουρημένους κώλους για να μπει στην ΔΕΗ, ΟΤΕ, δούλευε ελάχιστες ώρες και απολάμβανε ένα κάρο προνόμια, βγαίνει στη σύνταξη στα 50 τουλάχιστον με κάτι χιλιάδες ευρώ. Ο άλλος ο βιοπαλαιστής δούλευε ατελείωτες ώρες να θρέψει τα παιδιά του, για να πληρώνει φόρους για να ταΐσει το «δημόσιο τέρας» και το ευχαριστώ είναι μια πενιχρή σύνταξη και ατελείωτες ώρες ταλαιπωρίας για να την πάρει.

Ανήκω στην γενιά που κάηκε και θα δει τα όνειρά της και της θυσίες να πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδας, γενικώς στα τσακίδια, στην βουλιμία των ενεργειών όσων κράτησαν θέσεις εξουσίας από την μεταπολίτευση και μετά. Επειδή δεν γεννήθηκα ηττημένος και φεύγω από την χώρα χωρίς καμία στεναχώρια για αυτό ΙΣΑ ΙΣΑ το αντίθετο. Δεν ανέχομαι άλλο πια να είμαι μέρος του εμετικού κάδρου που στήθηκε από όλους τους αξιωματούχους της μεταπολίτευσης.

Εάν σας έχει μείνει έστω και λίγη τσίπα πάνω σας καρεκλοκένταυροι απαντήστε σε αυτόν τον άνθρωπο που θα φύγει από την πανέμορφη Κρήτη για ένα καλύτερο αύριο μακριά από την πατρίδα του.

newsbomb

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.