Παρέλαση Ολυμπιακού στην Τούμπα και… τούμπα το πρωτάθλημα!



OSFPTELOSSSSS_300_210_300_168Μεγάλο διπλό πήρε ο Ολυμπιακός μέσα στην… καυτή Τούμπα και πλησίασε στους δύο βαθμούς τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι με ένα μαγικό πρώτο εικοσάλεπτο επικράτησαν με 2-0 του ΠΑΟΚ και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Αμντούν και Μιραλάς οι σκόρερς τους αγώνα. Με 10 παίκτες τελείωσε ο δικέφαλος του βορρά το ματς λόγω της αποβολής του Λαζάρ με απευθείας κόκκινη στο 75′.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο αποφασισμένος από ποτέ, διεκδίκησε από το πρώτο λεπτό τη νίκη και έβαλε τον ΠΑΟΚ στα… σχοινιά. Τα δύο γρήγορα γκολ έφτασαν στους ερυθρόλευκους που δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και βρέθηκαν ξανά σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν “φουριόζοι” στην Τούμπα, θέλοντας από την αρχή να επιβάλουν το… νόμο τους. Στο 1ο λεπτό ο Μιραλάς έψαξε από πλάγια θέση το γκολ χωρίς να τα καταφέρει, ενώ στο 5′ η οβίδα του Ιμπαγάσα σταμάτησε στο δοκάρι του Κρέσιτς (πήρε τη θέση του Γλύκου ο οποίος τραυματίστηκε στο ζέσταμα).

Στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα από κοντά στα δίχτυα αλλά το έκανε ο επερχόμενος Αμντούν που σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των ερυθρόλευκων.

Το γκολ “πάγωσε” την Τούμπα και οι παίκτες του Βαλβέρδε συνέχισαν να κυριαρχούν. Ο Μπόλονι αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Κατσικά με τον Μπαλάφα αλλά ούτε αυτό βοήθησε την ομάδα του.

Στο 18′ ο Μιραλάς με εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην απέναντι γωνία έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Μετά και το δεύτερο τέρμα ο ΠΑΟΚ “ξύπνησε”. Ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε τον Μέγερι με την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη που πέρασε άουτ.

Στο 29′ ο δικέφαλος του βορρά άγγιξε την ισοφάριση αλλά το δυνατό σουτ του Πάμπλο Γκαρσία σταμάτησε στο δοκάρι.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Μπόλονι έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή βάζοντας τον Ίβιτς στη θέση του τραυματία Αθανασιάδη.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά ούτε στη φάση διαρκείας στο 42′ μπόρεσαν να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του ματς.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ χωρίς επιτυχία. Η πρώτη καλή στιγμή πάντως ήρθε για τον Ολυμπιακό. Στο 54′ ο Αμντούν έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά ο Κρέσιτς βγήκε γρήγορα και σταμάτησε με τα πόδια το πλασέ του Αλγερινού.

2 λεπτά αργότερα ο Ίβιτς από πολύ καλή θέση σούταρε όμως ο Μέγερι αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν.

Όσο η ώρα πέρναγε τόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχαναν την ψυχραιμία τους. Στο 75′ ο Λαζάρ κλώτσησε τον Μιραλάς, ο Τζιμπούρ ζήτησε τα ρέστα από τον αντίπαλο του και ο Ρουμάνος τον χτύπησε. Ο Γιάχος δικαιολογημένα του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Από εκεί και μετά το ματς έχασε εντελώς το ενδιαφέρον του αφού οι 10 παίκτες του δικεφάλου δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Μέγερι. Ο Καζίμ Ρίτσαρντς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού χωρίς πάντως να προλάβει να δείξει κάτι.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν το τρίποντο και πλέον βρίσκονται 2 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, ενώ έσπασαν και το αήττητο 10 αγώνων που είχε ο ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Λίνο, Κατσικάς (11′ Μπαλάφας), Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (80′ Ρομπέρ), Αθανασιάδης (39′ Ίβιτς)

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοδέστο, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (62′ Τοροσίδης), Αμπντούν (88′ Χολέβας), Μιραλάς (77′ Καζίμ), Τζεμπούρ.

newsit

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.