Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης



vaspapath17o18.2.12_2aΜια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι γονείς που κατέκλυσαν το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2012 την αίθουσα εκδηλώσεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, όπου ήταν προσκεκλημένος ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Ιδιαίτερα επικοινωνιακός ο καταξιωμένος συγγραφέας έδωσε την πρωτοβουλία των ερωτήσεων στα παιδιά, που ανταποκρίθηκαν πολύ ευρηματικά  και η όλη διαδικασία εξελίχτηκε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η επίσκεψη του συγγραφέα που έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα Σπουδών, οργανώθηκε από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η εκδήλωση προβλήθηκε απευθείας μέσω του διαδικτύου.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Από το 1979 ζει στη Γλυφάδα. Φοίτησε στο γυμνάσιο και λύκειο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε μεταλλειολόγος και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή βιβλίων το 1996. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Σχολική Παράσταση” βραβεύτηκε στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Από τότε έως σήμερα γράφει παιδικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία (“Το μήνυμα”, “Οι Εννέα Καίσαρες”, “Χνότα στο τζάμι”, “Στη διαπασών”, “Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας”) διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους.

Τον Νοέμβριο του 2011 κυκλοφορεί το διήγημα “Ο Αϊ-Βασίλης στο ραντάρ”, το οποίο είναι εμπνευσμένο από ένα πραγματικό περιστατικό: στις 24 Δεκεμβρίου 1955, στην αεροπορική βάση NORAD των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα μικρό αγόρι κάλεσε το απόρρητο στρατιωτικό τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης ζητώντας να μιλήσει με τον Αϊ-Βασίλη. Από τότε, κάθε χρόνο την ίδια μέρα, στην πόλη του Κολοράντο Σπρινγκς, οι αξιωματικοί της βάσης απαντούν σε κλήσεις μικρών παιδιών, δίνοντας πληροφορίες για το ταξίδι του αγαπημένου τους άγιου…

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος από το έγκυρο mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.