Καυτός στους -12 ο Ολυμπιακός! – Με Κλάους και 4.000 οπαδούς στην Ιταλία ο ΠΑΟΚ!



FOUSTERGOAL_544_355ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όχι μόνο άντεξαν στο πολικό ψύχος της Μόσχας, αλλά με σκόρερ τον Φουστέρ και τον Κάρολ να πιάνει πέναλτι στο ντεμπούτο του, οι “ερυθρόλευκοι”, που αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο για 20 λεπτά πήραν τη νίκη με 1-0 επί της Ρούμπιν Καζάν και βρίσκονται με το ένα πόδι στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Στο νοσοκομείο με απώλεια μνήμης ο Μέλμπεργκ.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο και απείλησαν για πρώτη φορά με τον κορυφαίο του γηπέδου, Γιάννη Μανιάτη στο 14ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Μιραλάς πέρασε παράλληλα από την εστία του Αρλάουσκις, ενώ στο 18΄ του σουτ του Χολέμπας πέρασε μόλις άουτ.

Στο 23΄ο Ολυμπιακός έχασε τον Μέλμπεργκ μετά από σύγκρουση του με τον Μέγιερι. Ο Σουηδός άντεξε για δέκα λεπτά ακόμα αλλά στη συνέχεια αποχώρησε για το νοσοκομείο της Μόσχας καθώς το χτύπημα στο κεφάλι του προκάλεσε απώλεια μνήμης. Έτσι για το υπόλοιπο του ματς οι Πειραιώτες έπαιξαν με στόπερ τους Μαρκάνο και Παπάζογλου, δίδυμο που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ μαζί! Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την διπλή ευκαιρία του Τζιμπούρ και του Μανιάτη στο 39΄.

Ο απόλυτος έλεγχος του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή έγινε αντιληπτός από τον Μπερντίεφ που με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου γέμισε το κέντρο της ομάδας του βάζοντας τον Ανσάλντι αντί του Μποκέτι και μαζί άλλαξε την εικόνα του ματς. Η Ρούμπιν ισορρόπησε και δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία με τον Μέγιερι να σώζει εντυπωσιακά μετά το σουτ του Βαλντές στο 48΄.

Οι Ρώσοι σιγά-σιγά κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά η ευκαιρία ήρθε από την ελληνική ομάδα. Μετά το φάουλ του Ορμπάιθ, στο 70ο λεπτό, η κεφαλιά του Τοροσίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν σε κόρνερ. Από την εκτέλεση η μπάλα στρώθηκε στον Φουστέρ και ο Ισπανός με δυνατό σουτ νίκησε τον Αρλάουσκις πετυχαίνοντας το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ για την ομάδα του.

Πριν κοπάσουν, όμως, οι πανηγυρισμοί ήρθε η ανατροπή του Καραντενίζ από τον Μέγιερι μέσα από στην περιοχή. Πέναλτι και αποβολή για τον Ούγγρο τερματοφύλακα. Ο Φουστέρ θυσιάστηκε για να μπει στο ματς ο Κάρολ και ο Ιρλανδός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ως παίκτης του Ολυμπιακού είπε “όχι” στην εκτέλεση του Νάτσο κρατώντας το 0-1.

Στη συνέχεια η Ρούμπιν πίεσε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού και πλέον η ομάδα του Βαλβέρδε ετοιμάζεται να σφραγίσει το εισιτήριο για την φάση των “16” του Γιουρόπα Λιγκ, στην ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Αρλάουσκις, Κούζμιν, Νάβας, Ριαζάντσεφ (83′ Κασάεφ), Νεμόφ, Βαλντέζ, Ντιαντιούν (46′ Ανσάλντι), Μποκέτι, Καραντενίζ, Νάτσο, Σαρόνοφ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (33′ λ.τ. Παπάζογλου), Μαρκάνο, Χολέμπας, Μακούν, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ (74′ Κάρολ), Μιραλάς, Τζιμπούρ (81′ Μοντέστο).

athanasiadis_paok89769ΠΑΟΚ

Ο Στέφανος Αθανασιάδης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε και ενσωματώθηκε στην 20μελή αποστολή του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση κόντρα στην Ουντινέζε.

Ο 23χρονος επιθετικός τέθηκε στη διάθεση του Μπόλονι σε αντίθεση με τους Έττο, Ίβιτς, Γλύκο και Κατσικά που θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει τη συμπαράσταση 4.000 φίλων του στο Φρίουλι και θα προσπαθήσει το βράδυ της Πέμπτης να μείνει όρθιος στον πρώτο αγώνα για τη φάση των “32” του Europa League.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους: Κρέσιτς, Μαλεζά, Τσιρίλο, Λίνο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκη, Γεωργιάδη, Σαλπιγγίδη και έναν εκ των Αθανασιάδη, Γιάννου.

Οι 20 παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Ιταλία: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Γκαρσία, Κρέσιτς, Λάζαρ, Νιμανί, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ.

newsit.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.