Εκατοντάδες απουσίες στα σχολεία της Κοζάνης – Γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους λόγω του χιονιά!



xionia_kozani_plateia_kosmos9879Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις των γονιών μικρών, κυρίως, μαθητών δημοτικών σχολείων της Κοζάνης, που δεν άφησαν να πάνε τα παιδιά τους σχολείο, λόγω του χιονιού, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη δυσαρέσκειά τους στην απόφαση του Δήμου. Η εικόνα στα δημοτικά σχολεία της Κοζάνης, ποικίλει, αφού στα περισσότερα σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην προσέλευση, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως υπήρξε δημοτικό σχολείο στο οποίο οι μισοί μαθητές δεν παρουσιάστηκαν! Σε άλλο υπήρξαν πολλές απουσίες, ενώ και οι ίδιοι οι καθηγητές επεσήμαναν πως θα έπρεπε τα σχολεία να ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί…

13ο Δημοτικό: Τα μισά παιδιά δεν πήγαν σχολείο! Ενδεικτικά από την Δ΄ τάξη Δημοτικού, από τα 17 παιδιά πήγαν α 8 μόλις και παρόμοια είναι η εικόνα και σε άλλες τάξεις! Όπως μας τόνισαν οι δάσκαλοι, υπήρξαν και παιδιά που δεν ήρθαν γιατί ήταν άρρωστα, αλλά τα περισσότερα, των μικρών τάξεων ειδικά, δεν τα άφησαν οι γονείς του να πάνε σχολείο!

1ο Δημοτικό: Αρκετά παιδιά δεν πήγαν σχολείο και σημειώθηκαν πολλές ελλείψεις! Από τους 124 μαθητές του σχολείου πήγαν στο μάθημα με το πρώτο κουδούνι οι 98. Ειδικότερα, από τη Β΄ τάξη από τους 25 μαθητές πήγαν οι 13 και από την Ε΄ τάξη, από τους 22 οι 15 μαθητές! Αρκετοί γονείς ήταν αυτοί που δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε στο μάθημα…

12ο δημοτικό: Στο μάθημα δεν πήγαν τα απιδιά αρκετών χωριών, κυρίως από το Πρωτοχώρι, όπως και από την περιοχή της ΖΕΠ….Σημειώθηκαν κάποιες απουσίες μαθητών, ενώ αρκετοί ήταν οι γονείς που πήγαν στο σχολείο για να πάρουν τα παιδιά τους σπίτι ή δήλωσαν πως δεν θα τα αφήσουν να κάνουν όλες τις ώρες!

Στα Λύκεια: Στο Δεύτερο Λύκειο σημειώθηκαν κάποιες μικρές καθυστερήσεις από μαθητές που ερχόταν από  Κρόκο και Αιανή…Και στο 3 Λύκειο απουσίασε ένα 10% των μαθητών.

Στα γυμνάσια σημειώθηκαν καθυστερήσεις από τους μαθητές από τα χωριά, ενώ υπήρξαν και κάποιοι γονείς που δεν άφησαν τα παιδιά τους να πάνε στο μάθημα, σε μικρότερο ωστόσο ποσοστό. Στο 3ο γυμνάσιο καθυστέρησαν οι μαθητές από Καισαρειά, Κρόκο κ.λπ. λόγω αστικού αλλά και από χωριά όπως η Ανατολή. Περί τους 5 μαθητές δεν παρουσιάστηκαν.

από το kozanimedia.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.