Δεν τον σταματάει κανείς – Όρθιος στο Ούντινε ο ΠΑΟΚ!



paok_fc_logo_toumpaΑν και είχε αρκετά αμυντικά κενά (ειδικά στην αριστερή πτέρυγα) και… ανεμική επιθετική παρουσία, ο “δικέφαλος του Βορρά” κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο χωρίς να δεχθεί κάποιο τέρμα.

Η αμυντική εικόνα που παρουσίασαν στο δεύτερο μέρος (δεν μπόρεσαν να κάνουν κι αλλιώς) και η μεγάλη συνεισφορά των Τσιρίλο και Κρέσιτς, επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να φύγουν με την ισοπαλία από το “Φρίουλι”. Αδύναμος… κρίκος της ομάδας ο νεαρός Σταφυλίδης, που υπέπεσε σε πολλά λάθη, ενώ δεν… τράβηξαν και παίκτες-κλειδιά, όπως οι Λαζάρ και Πάμπλο Γκαρσία. Μόνο ο Φωτάκης ανησύχησε την εστία του Χαντάνοβιτς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι με το πόδι πατημένο στο… γκάζι, θέλοντας να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα. Μάλιστα, στο 6′ βρέθηκαν μία ανάσα από το 1-0, αλλά το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς εμπόδισε την μπάλα από το να βρει δίχτυα, ενώ στο 9′ ο Φλόρο Φλόρες δεν μπόρεσε να “κρεμάσει” στο τετ-α-τετ τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ.

Απ’ την άλλη, ο “δικέφαλος του Βορρά” δυσκολευόταν πολύ να περάσει τη σέντρα και να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το εικοσάλεπτο είχε μόνο ένα μακρινό σουτ του Φωτάκη (3′) και ένα κόρνερ σε προσπάθεια του Γεωργιάδη (16′).

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, κρατώντας κοντά τις γραμμές του, αλλά οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ, προκειμένου να εκμεταλλευθούν ένα τυχόν λάθος στη μεσαία γραμμή (Λαζάρ και Γκαρσία δεν είχαν… μπει καλά στον αγώνα). Δειλά δειλά ο “δικέφαλος του Βορρά” προσπάθησε να πατήσει την περιοχή του Χαντάνοβιτς, περιόρισε τις απειλές απ’ τους επιθετικούς της Ουντινέζε και απείλησε με μακρινά σουτ (πολύ καλό αυτό που εξαπέλυσε ο Φωτάκης στο 29′)

Το ημίχρονο “έκλεισε” με τον Μπάστα (43′) να… αναστατώνει την αριστερή πλευρά της άμυνας των Θεσσαλονικέων και τον Αμπντί να μην μπορεί από κοντά να κάνει σωστό πλασέ.

Η Ουντινέζε μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, υποχρεώνοντας τον “δικέφαλο του Βορρά” σε αρκετά λάθη. Οι επεμβάσεις όμως του Κρέσιτς κράτησαν το σκορ στο “μηδέν”. Το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, αφού η ευκολία με την οποία αναπτύσσονταν οι γηπεδούχοι (μεγάλη η υπεροχή τους στον χώρο του κέντρου) έκανε τους παίκτες του Μπόλονι να είναι διστακτικοί στην επίθεση.

Στα τελευταία λεπτά, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, αφού η Ουντινέζε πίεζε για το πολυπόθητο γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με τις αλλαγές του Μπόλονι (Λίνο και Γιάννου). Το σκορ όμως δεν άλλαξε και έτσι ο ΠΑΟΚ θα περιμένει την ερχόμενη Πέμπτη τους Ιταλούς στην γεμάτη Τούμπα, για να προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Στο ζευγάρι που διασταυρώνει με αυτό του ΠΑΟΚ και της Ουντινέζε, η Άλκμααρ επικράτησε της Άντερλεχτ με 1-0 στην Ολλανδία.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Αρμέρο, Πατσιέντζα, Αμπντί, Πίντσι (58’ λ.τρ. Φαμπρίνι), Φλόρο Φλόρες.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Γεωργιάδης (83’ Λίνο), Φωτάκης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76’ Γιάννου).

Διαιτητής: Μαγιένκο (Ισπανία)
Βοηθοί: Μαρτίνεθ, Ιμπάνιεθ
Επιπρόσθετοι: Γκόμεθ, Φερνάντεθ

newsit

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.