Αποκριές χαμηλού προϋπολογισμού- Με μήνυμα τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού



DSC_6259Η κορυφαία περίοδος για την Κοζάνη ξεκινά σήμερα Τσικνοπέμπτη με την έναρξη των εκδηλώσεων της Κοζανίτικης Αποκριάς.

Φέτος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές, η Κοζανίτικη Αποκριά με εμφανώς περιορισμένο προϋπολογισμό, έρχεται να παίξει το ρόλο του συνδετικού ιστού, να βγάλει τον κόσμο έξω και να στείλει το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας «η Αποκριά είναι η κορυφαία λαογραφική εκδήλωση της Κοζάνης, ένα έθιμο που έρχεται από το βάθος των χρόνων και επιβίωσε μέσα από δύσκολες συνθήκες. ¸να έθιμο που έχει ανάγκη η πόλη και η αγορά της». Ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στα «σφιχτά» οικονομικά που χαρακτηρίζουν τη φετινή Αποκριά, με προσπάθεια να κρατηθεί χαμηλά το οργανωτικό κόστος, ενώ τόνισε ότι έμφαση δόθηκε και στην προβολή του εθίμου, ώστε να έρθουν επισκέπτες από όλη τη χώρα στην πόλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης, Χάρη Γελαδάρη, ο οποίος δήλωσε ότι «η Αποκριά της Κοζάνης έχει φέτος πολλές ιδιαιτερότητες. Στο δύσκολο κλίμα που υπάρχει, οι ντόπιοι  θα ακολουθήσουν ένα λαϊκό έθιμο και όσοι έρχονται από την υπόλοιπη χώρα θα παρακολουθήσουν ένα γνήσιο δρώμενο που κρατά  τους δεσμούς αγάπης, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά».

Και οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν χορευτικά, δρώμενα στις γειτονιές, τα Sourd Games, πάρτι νεολαίας κλπ.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.