Άστραψε & βρόντηξε υπέρ της Ελλάδας ο Φάρατζ…



faratz58587Συγκλονιστικός. Με μια λέξη και χωρίς να χρειάζεται πολλές περιγραφές. Ο λόγος για τον Βρετανό ευρωβουλευτή, Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε σε δυναμικότατες παρεμβάσεις πύρινου λόγου οι οποίες συχνά αναφέρονται και στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά η αφορμή υπήρξε η πρόταση των Γερμανών για εποπτεία, η οποία προκάλεσε αντίδραση από πολλούς Ευρωπαίους και Έλληνες πολιτικούς. Κανείς, όμως, δεν μίλησε τόσο ωμά όσο ο Βρετανός ευρωβουλευτής, ο οποίος κατηγόρησε την ΕΕ ότι συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι καμία χρεοκοπημένη εταιρεία αλλά έθνος με ψυχή και ιστορία, το οποίο μάλιστα ανακάλυψε τη Δημοκρατία.

Στη συνέχεια, μάλιστα, απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπάι λέγοντας του ότι ο ίδιος και η ΕΕ προκάλεσαν την «αθλιότητα της ανεργίας 50% στους νέους της Ελλάδας», ενώ προειδοποίησε ότι οδηγούν τη χώρα μας στην εξαθλίωση και την απόγνωση και προειδοποίησε πως «οι απεγνωσμένοι άνθρωποι κάνουν απεγνωσμένες πράξεις».

Διαβάστε αναλυτικά το επίμαχο απόσπασμα από την ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ. Αξίζει…

«Οι προτάσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ το Σαββατοκύριακο, προτείνοντας ένας επίτροπος της ΕΕ να επανδρώσει και να καταλάβει ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ένας Γκάουλάιτερ (σ.σ.: διοικητικό στέλεχος των Ναζί) σαν να λέμε, θα πρέπει να είναι ανέκδοτο.

Είναι αδιανόητο ακόμη και γι’ αυτήν την ΕΕ, δε θα μπορούσε να βουλιάξει σε αυτά τα δάνεια. Αλλά ήταν φυσικά μια διαπραγματευτική θέση.

Και αυτό που έχουμε τώρα στην Ελλάδα είναι μια διπλωματία με την απειλή του όπλου. Είναι το είδος της στρατηγικής που ο Πάλμερστον χρησιμοποίησε εναντίον της Αθήνας τον 19ο αιώνα. Κανένας δε μπορεί να αρνηθεί σήμερα ότι η Ελλάδα είναι ακόμη αποικία. Και όλα αυτά είναι ένα τρομακτικά μεγάλο λάθος.

Η Ελλάδα δεν είναι μια χρεοκοπημένη θυγατρική εταιρεία που τα κεντρικά γραφεία πρέπει να έρθουν και να αναλάβουν τον έλεγχο. Η Ελλάδα είναι ένα έθνος με ψυχή, με υπερηφάνεια, με ιστορία. Ανακάλυψαν τη Δημοκρατία.

Υποφέρουν όλοι. Έχουν 50% ανεργία στους νέους. Πείτε εσείς κε Ρομπάι, επειδή είναι στο ευρώ. Εσείς προκαλέσατε την αθλιότητα σε αυτές τις χώρες, λέγοντας ότι θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Τίποτα από αυτά δε θα συμβεί. Και θυμηθείτε, αυτοί οι άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση και στην απόγνωση και οι απεγνωσμένοι άνθρωποι κάνουν απεγνωσμένες πράξεις.

Και είμαι βαθιά προβληματισμένος για ό,τι συμβεί στην Ελλάδα αν συνεχίσουμε αυτή την τρελή πορεία. Και φυσικά όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπαρόζο ακολουθεί η Πορτογαλία…».

star.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.