Σπείρα εξαπατούσε παπάδες! – Τουλάχιστον 15 περιπτώσεις σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και στην Κοζάνη!



papassssssss_477_355Μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν 2 Έλληνες ηλικίας 29 και 32 ετών ενώ αναζητούνται ακόμη οκτώ μέλη της σπείρας.

Το κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Ελλάδα. Θύματά του ιερείς, από την Κρήτη, το Κιλκίς, την Άμφισσα, την Κοζάνη, τη Φλώρινα, τη Βοιωτία, την Ηλεία, τις Σέρρες, την Πιερία, τη Νάξο, την Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη.

Απάτη καλά στημένη!
 

Τα μέλη της σπείρας, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ιερείς, λέγοντάς τους ότι είναι και οι ίδιοι παπάδες που εκπροσωπούν εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Τους ζητούσαν χρήματα, τάχα για να διευθετήσουν υποτιθέμενες οικονομικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το συνολικό παράνομο όφελος που είχαν οι δράστες τους τελευταίους τέσσερις μήνες, φτάνει τις 81.071 ευρώ!

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν προχθές το απόγευμα στη Πάτρα, τα δυο μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους αλλά και σε αυτά των συνεργών τους που αναζητούνται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα και δώδεκα βιβλιάρια καταθέσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται μέχρι να οδηγηθούν στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.

Η Αστυνομία παρακαλεί όσους πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στο τηλέφωνο 2610 – 695141.

newsit

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.