ΣΟΚ: Mεταξύ 500 και 138 ευρώ μηνιαίως οι μισθοί!



xrima_thilia_autoktΣτο τόξο Πορτογαλίας Βουλγαρίας, δηλαδή ανάμεσα στα 500 και τα 138 ευρώ μηνιαίως θα κινούνται οι μισθοί προέβλεψε εφιαλτικά ο εργατολόγος καθηγητής κ Αλ.  Μητρόπουλος,  που τόνισε  στον Real fm ότι «οι νέοι θεσμοί του μνημονίου θα καθηλώσουν και θα μειώνουν τους μισθούς».

«Η μείωση του κατώτατου μισθού θα επιφέρει μειώσεις σε όλες τις μισθολογικές κλίμακες. Με τον περιορισμό του κατώτατου, την αδρανοποίηση της διαιτησίας θα έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι κλάδοι να μένουν χωρίς σύμβαση και θα ξεκινάει ο μισθός από μηδενική βάση, άρα από τον κατώτατο μισθό. Πάμε σε ένα θεσμικό πλαίσιο συνεχούς μειώσεων των μισθών» είπε ο καθηγητής εργατικού δικαίου. Επίσης, πρόσθεσε ότι ξεκινάει δεύτερος γύρος περικοπών στα εφάπαξ και στις κύριες συντάξεις και εντός του 2012 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέο γύρο συνταξιοδοτικής και ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

prionokordela.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.