Με πτώση 25% κλείνει ο πρώτος μήνας των χειμερινών εκπτώσεων στην Κοζάνη!



ekptoseis_vitrina_koz98Σε δυσχερή κατάσταση παραμένει ο εμπορικός κόσμος της Κοζάνης, αφού παρόλο το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω των μεγάλων χειμερινών εκπτώσεων, η αγορά παραμένει «παγωμένη», όπως άλλωστε και ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Ο πρώτος μήνας των χειμερινών εκπτώσεων βγήκε και άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στους εμπόρους, που ναι μεν είδαν την πρώτη εβδομάδα τα καταστήματα τους πιο γεμάτα, ωστόσο η εμπορική κίνηση δεν συνεχίστηκε και τις υπόλοιπες εβδομάδες, με αποτέλεσμα ο Ιανουάριος να κλείσει υποτονικά!.

Μάλιστα υπάρχει αισθητή πτώση του τζίρου, μέχρι τώρα, στα καταστήματα της Κοζάνης, σε σχέση πάντα με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρη Αθανασιάδη, η πτώση κυμαίνεται στο 25%. Χαρακτηριστικά, ο κ. Αθανασιάδης, επεσήμανε πως: «Ο κόσμος είναι διστακτικός τις αγορές του και δεν έχει χρήματα να βγει στην αγορά. Ευκαιρίες μπορεί να υπάρχουν, ο κόσμος ωστόσο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κινηθεί στην αγορά». Μάλιστα, ο ίδιος προσέθεσε πως η αγορά της Κοζάνης κινήθηκε αυξητικά μόνο την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων και το υπόλοιπο διάστημα ήταν απλά πιο ανοδικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι εκπτώσεις στα μαγαζιά φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και το 70%, σε είδη ένδειξης και υπόδησης. Ο κ. Αθανασιάδης, δεν παραλείπει να προσθέσει ότι «ήδη μεγάλη μερίδα των εμπόρων ήρθε σε αρκετά δυσχερή οικονομική κατάσταση και πλέον θα χρειαστεί να χρεωθούν ακόμη περισσότερο». Μάλιστα, τόνισε πως πλέον οι έμποροι δεν μπορούν να κλείσουν τα καταστήματά τους, λόγω των χρεών που έχουν, και τα κρατούν ανοιχτά με την ελπίδα ότι θα επιβιώσουν…

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για τον δείκτη όγκου στο λιανικό εμπόριο για τον μήνα Νοέμβριο του 2011 στις χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρατηρείται μια μείωση του δείκτη του όγκου του λιανικού εμπορίου της τάξεως του 0,8% και 0,6% αντίστοιχα στις χώρες της ΕΕ. Στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2011 τα στοιχεία έδειχναν πτώση της τάξεων του 2,4%.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.