Κοζάνη: Μια πυξίδα για την επιχειρηματικότητα



kozani_apo_ailia_235255Μια πυξίδα που θα δείξει σε νέους και νέες το δρόμο για να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητά τους δημιουργεί το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα επιμελητήρια της περιοχής, τα εκπαιδευτικά της ιδρύματα, την Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, τους δήμους, τα εργατικά κέντρα και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ ΑΕ. Ο όρος «πυξίδα» περιγράφει ένα μηχανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας μέσω του οποίου θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ζητά συμβουλευτική και εξειδικευμένες κατευθύνσεις για το πώς θα μπορέσει να υλοποιήσει κάθε ιδέα που σχεδιάζει. Σε επόμενο μάλιστα στάδιο θα δίνεται η δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να λαμβάνουν δάνεια για να κάνουν τις πρώτες τους επιχειρηματικές κινήσεις.

«Κάτι αντίστοιχο λειτουργεί στην περιοχή της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία που τη δεκαετία του ΄90 γνώρισε μεγάλα ποσοστά ανεργίας καθώς έκλεισαν μεγάλα εργοστάσια χημικών και φαρμακευτικών εταιρειών. Τότε οι φορείς της περιοχής δημιούργησαν τη δική τους «πυξίδα» που κατεύθυνε τους 150.000 άνεργους σε νέες δραστηριότητες με σημείο αιχμής τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, τις εφαρμογές διαδικτύου και τα φωτοβολταϊκά συστήματα», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής προγραμματισμού της Περιφέρειας, Πασχάλης Οικονομίδης. Όλα αυτά, άλλωστε, τα είδε και ο ίδιος από κοντά κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε πέρσι στη Γερμανία.

Προς τιμήν μάλιστα του γερμανικού προγράμματος, το σχέδιο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας φέρει την ίδια ονομασία. Σήμερα έγινε η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας που εμφανίστηκαν ιδιαίτερα θετικοί ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τους υπόλοιπους φορείς.

«Ως περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που πληττόμαστε από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ελλάδα, πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να στηρίξουμε ενεργά και με όλες τις δυνάμεις μας την επιχειρηματικότητα και να αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους τρόπους και όλα τα διαθέσιμα μέσα για να παραμείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις μας και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και απασχόλησης» σχολίασε, από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

news247

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.