Κοζάνη: Ένα «Μακεδονικό χωριό» ζωντανεύει!



kozani_zografiaΤη δημιουργία Μακεδονικού χωριού σχεδιάζει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης και άλλους φορείς καθώς και με ιδιώτες χορηγούς με χρονικό ορίζοντα το 2015, όπως δήλωσε ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του, Πολυνείκης Αγγέλης μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης.

Ο κ. Αγγέλης αναφερόμενος στο μεγαλεπήβολο σχέδιο της δημιουργίας του Μακεδονικού χωριού, το οποίο όπως τόνισε θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, θα περιλαμβάνει στοιχεία από την παλιά Κοζάνη, ενώ θα αποτυπώνονται όλα τα λαογραφικά και πολιτιστικά ευρήματα της Μακεδονικής γης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου έκανε λόγο για ένα πρωτοπόρο έργο για την περιοχή που θα αναπαριστά όλη την ιστορία του τόπου και θα φέρνει άρωμα από το παρελθόν, μέσα από τον οικισμό που θα βρίσκεται σε λειτουργία, στον οποίο θα βιώνονται διαχρονικά τα τελούμενα και τα δρώμενα στην Μακεδονική γη, όπως τον εμπνεύστηκε ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Νικόλαος Μουτσόπουλος, ο οποίος και συνεργάζεται στενά με την Διοίκηση του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών.

ΕΡΑ Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.